|

Karşılıklı güvenle sorunları aşabiliriz

Ankara'ya gelen Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım ve Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile görüştü. Konuk bakana ziyarette, müzakereleri durdurma tehditleri ve bundan Ankara'nın duyduğu rahatsızlık ilk elden iletildi, sorunların karşılıklı güvenle çözülebileceği mesajı verildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/11/2016 Çarşamba
Güncelleme: 02:53 - 16/11/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier'i kabul etti. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki kabul, yaklaşık 2 saat sürdü. Kabulde, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu da yer aldı. Konuk bakana ziyarette, müzakereleri durdurma tehditleri ve bundan Ankara'nın duyduğu rahatsızlık ilk elden iletildi, sorunların karşılıklı güvenle çözülebileceği mesajı verildi. Steinmeier, Erdoğan'la görüşmesinden önce Başbakan Yıldırım'ı ziyaret etti. Yıldırım, Almanya'da Cumhurbaşkanlığı adaylığı dolayısıyla konuğunu tebrik etti.



TERÖR MASADA


Türkiye'nin, Almanya'yı yakın dost ve müttefik olarak gördüğünü vurgulayan Yıldırım, FETÖ; PKK ve DEAŞ'la mücadelede işbirliği hassasiyetini dile getirdi. Yıldırım, AB çevrelerinden gelen haksız eleştirileri esefle karşıladığının altını çizdi. Almanya'nın, bu alanda Türkiye'nin çabalarına katkı sağlaması beklentisini de iletti. Türkiye, AB'yle ve Almanya'yla yaşanan gerginliğin gölgesinde dün önemli bir konuk ağırladı. Almanya'da Cumhurbaşkanı Adayı gösterilen Dışişleri Bakanı Steinmeier, Başkent'te temaslarda bulunurken, Başbakan Binali Yıldırım tarafından da kabul edildi.


Yıldırım'ın, konuk Bakan'ı kutlarken, terörle mücadele ve AB'den gelen açıklamalar konusunda da hassasiyetleri ilettiği bildirildi. Yıldırım'ın, Steinmeier'i kabulü yaklaşık 50 dakika sürdü. Başbakanlık kaynaklarına göre görüşmede Türkiye'nin Almanya'yı yakın bir dost ve müttefik olarak gördüğünü vurgulayan Yıldırım'ın, “FETÖ, PKK ve DEAŞ başta olmak üzere bütün terör örgütleriyle mücadelede işbirliğimizi artırarak sürdürmeyi hedefliyoruz” dediği kaydedildi.







AB HASSASİYETİ İLETİLDİ


Görüşmede Başbakan Binali Yıldırım'ın, AB'den Türkiye'ye yönelen iddialara da tepkisini dile getirdiği öğrenildi. Başbakan'ın, “Gelen haksız eleştirileri esefle karşılıyoruz. Biz diyalogun sürdürülmesine önem veriyoruz. Almanya'dan da bu alandaki çabalarımıza katkı sağlamasını bekliyoruz” dediği ifade edildi.



STEINMEIER'DEN DESTEK


Alman Bakan Steinmeier'ın ise, Türkiye'nin terörle mücadelesine destek verdiklerini vurgulayarak, “Diyalogun muhafaza edilmesine biz de önem atfediyoruz. Önümüzdeki süreçte de Türkiye ve Almanya olarak her alanda işbirliği içinde olmamızın önem arz ettiğini düşünüyoruz” dediği bildirildi.



Pakistan'a gidiyor


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan ve Özbekistan'a resmi ziyaretler için bugün yola çıkıyor. Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi açıklamasına göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, 16-17 Kasım günlerinde Pakistan'a, 17-18 Kasım günlerinde ise Özbekistan'da olacak. Erdoğan, Pakistan ziyaretinde Cumhurbaşkanı Memnun Hüseyin ve Başbakan Navaz Şerif ile görüşecek, Ulusal Meclis ve Senato ortak oturumuna hitap edecek. Türkiye ve Pakistan'dan üst düzey şirketlerin yöneticileriyle düzenlenecek toplantıya Başbakan Şerif ile katılacak olan Erdoğan, İslamabad'ın ardından Lahor'a da gidecek. Cumhurbaşkanı, 17-18 Kasım'da ise Özbekistan'ın Semerkant kentini ziyaret edecek.


#PKK
#Walter Steinmeier
#FETÖ
8 yıl önce