|

Karşı gelene ateş edin

15 Temmuz'da Borsa İstanbul’u işgale giden Kurmay Binbaşı Murat Çelik’in askerlere, “Ben 10 kişiyi indirdim. Polismiş, halkmış, karşı gelen herkese ateş edeceksiniz” talimatını verdiği ortaya çıktı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/07/2017 Salı
Güncelleme: 07:19 - 4/07/2017 Salı
Yeni Şafak
Karşı gelene ateş edin
Karşı gelene ateş edin

FETÖ'nün girişiminde biri polis iki kişinin şehit edildiği, 46 kişinin de yaralandığı Sarıyer’deki Borsa İstanbul’un işgal edilmesine ilişkin iddianame hazırlandı. Biri firari 2 binbaşının da aralarında bulunduğu 15 şüphelinin, “cebir ve şiddet kullanarak anayasayı ihlal, TBMM ile Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs ve 2 kişiyi kasten öldürme” suçlarından toplam 5 kez ağırlaştırılmış müebbet ve bin 412 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istendi.

İKİ KİŞİYİ ŞEHİT ETTİLER

İddianamede, darbecilerin müdahale için gelen polis memuru Mehmet Şevket Uzun ile vatandaşlardan Fatih Satır’ı şehit ettiği anlatıldı. Şüphelilerden Binbaşı Murat Çelik’in firari olduğu, Binbaşı Ahmet Baykal, Astsubay Seyit Ali Şahin, 8 astsubay öğrencisi ve 4 erin tutuklu bulunduğu kaydedildi.

10 KİŞİYİ
İNDİRMİŞ

İddianamedeki ifadeler, darbecilerin yaptıklarını gözler önüne serdi. Şüphelilerden Murat Fırat ifadesinde, Murat Çelik’in emrindeki askerlere “Ben aşağıda 10 kişiyi indirdim. Sıkıyönetim kuralları geçerli. Polismiş, halkmış, karşı gelen herkese ateş edeceksiniz” dediğini anlattı.

KİM GELİRSE VURUN

Fırat’ın “Murat Çelik elinde tüfekle halkın ayaklarına doğru ateş etmeye başladı. Askeri öğrencilere ‘Herkes ateş etsin. Kim gelirse gelsin vuracaksın’ şeklinde emirler verdi. Askeri öğrenciler havaya doğru ateş edince, Binbaşı Ahmet Baykal sinirlenerek halka doğru ateş etmeye başladı. Bu iki binbaşı polislere de ateş etti” şeklindeki ifadesi de iddianameye girdi.

#15 Temmuz
#Borsa İstanbul
7 yıl önce