|

Kararname jesti

Başbakan Yıldırım, KKTC'ye yaptığı günü birlik ziyarette Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve diğer yetkililerle görüştü.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/03/2017 Cuma
Güncelleme: 02:57 - 10/03/2017 Cuma
Yeni Şafak
Kararname jesti
Kararname jesti

Başbakan Yıldırım ile Rus mevkidaşı Medvedev'in telefon görüşmesinde Medvedev, bazı tarım ürünlerinin Türkiye'den Rusya'ya ihracatına imkân tanıyan kararnameyi imzaladığını belirtti.



Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre Başbakan Binali Yıldırım, çalışma ziyareti için bulunduğu KKTC'de, Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev'le karşı tarafın talebi üzerine telefon görüşmesi yaptı. Görüşmede Yıldırım ve Medvedev, Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerin yeniden gelişmesinden duyulan memnuniyeti ifade etti. Ticaret, ulaştırma, tarım ve taşımacılık konularının yanı sıra gümrük, enerji ve vize rejimine ilişkin gündem maddelerinin ele alındığı görüşmede Medvedev, bazı tarım ürünlerinin Türkiye'den Rusya'ya ihracatına imkân tanıyan kararnameyi imzaladığını belirtti.



KARARLILIK TEYİDİ


İki mevkidaşın, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Rusya'ya yapacağı ziyaret çerçevesinde düzenlecek Türkiye-Rusya Üst Düzey İşbirliği Konseyi toplantısı öncesi “eşgüdüm mâhiyetinde” yaptığı telefon görüşmesinde, ikili ilişkilerin ileriye taşınması için kararlılık teyit edildi.



Korkunun ecele faydası yok


Başbakan Binali Yıldırım KKTC'de Lefkoşa Atatürk Spor Salonu'nda vatandaşlarla bir araya geldi. Burada Yıldırım, Türk bakanların Avrupa'daki toplantılarının engellenmesine tepki gösterdi. Salondakilerin “Avrupa Avrupa duy sesimizi, bu gelen 'Evet'in ayak sesleri” sloganları üzerine Yıldırım şunları kaydetti: “Avrupalılar... Onları Allah ıslah etsin. Bırakın onları. Şimdi 'Hayır'cılar korosu var. PKK ne diyor? 'Hayır'. FETÖ ne diyor? O da 'Hayır' diyor. DEAŞ ne diyor? Onlar da 'Hayır' diyor. HDP ne diyor? Onlar da 'Hayır' diyor. Avrupalılar da 'Evet' diyen kardeşlerimizle buluşmamız için 'Hayır' diyorlar. Ne kadar engelleme yaparsanız yapın, Avrupa'da vatandaşlarımızla buluşmayı önlemeye çalışırsanız çalışın şunu bilin ki korkunun ecele faydası yok.”






#Başbakan
#Binali Yıldırım
#KKTC
#Mustafa Kara
7 yıl önce