|

Kapılar açık giden gitsin

Darbe girişiminin yaşandığı gece Aliağa Cezaevi'nden firar edip bir süre sonra yakalanan hükümlüler, “Müdür, bize ‘Kapı orada, ister kaçın ister kaçmayın!’ dedi” diye ifade verdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/11/2016 Pazartesi
Güncelleme: 23:04 - 27/11/2016 Pazar
Yeni Şafak

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı gece Aliağa Ceza İnfaz Kurumları Kampüsünden firar edip bir süre sonra yakalanan hükümlüler, ifadelerinde nasıl kaçtıklarını detaylarıyla anlattı. Yakalanan mahkumlar, emniyette verdikleri ifadelerde, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında meslekten ihraç edilen bir cezaevi müdürü, bazı infaz koruma memurları ile cezaevinin güvenliğinden sorumlu bazı askerlerin, firara göz yumduğunu öne sürdü. Kaçan hükümlülerden M.T, rütbesini bilmediği bir komutanla konuşan müdürün yanlarına gelerek “Müdür, bize 'Kapı orada, ister kaçın ister kaçmayın! Giderseniz gidin ama ortalığı telaşa vermeyin' dedi” şeklinde ifade verdi.



TEL ÖRGÜLERDEN ATLADIK


H.A. ise, “Müdür, ilk başta 'sakin olun' şeklinde sözler söyledi. Daha sonra 'Kapılar açık giden gitsin, kalan kalsın' şeklinde sözler kullandı” beyanında bulundu. H.A, ön nizamiyeden çıkmanın mümkün olmadığını gözlemledikten sonra tel örgülerden atladıklarını belirtti. Soruşturmada 37 cezaevi çalışanı tutuklandı.


#FETÖ
#15 Temmuz
#Aliağa Cezaevi
8 yıl önce