|

Kanlı bayrağı yanından ayırmıyor

Darbe girişimi sırasında Borsa İstanbul binası önünde göğsünden vurularak şehit edilen Fatih Satır’ın babası Turan Satır, oğlunun kanına bulanan bayrağı bir an olsun yanından ayırmıyor. Bayrağın kendisi için dünyadaki en kıymetli şey olduğunu söyleyen Baba Satır, "Şehitlerin kanıyla yoğurulmuş bu bayraklar bizde olduğu sürece bizi kimse yenemez" diyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/07/2017 Cuma
Güncelleme: 10:21 - 14/07/2017 Cuma
Yeni Şafak
İstinye Mezarlığı'nda yatan oğlunun kabrini ziyaret eden baba Turan Satır, kanlı bayrağı burada da yanından ayırmadı.
İstinye Mezarlığı'nda yatan oğlunun kabrini ziyaret eden baba Turan Satır, kanlı bayrağı burada da yanından ayırmadı.
’nün 15 Temmuz darbe girişi sırasında Borsa İstanbul binası önünde göğsünden vurularak şehit edilen Fatih Satır’ın babası Turan Satır, oğlunun kanlı bayrağını bir an olsun yanından ayırmıyor. Oğlunun kanıyla daha da kırmızı bir renk alan bayrağı çerçeveleten baba Satır, o bayrağı işe giderken ofisine de götürüyor. Sadece bayrak değil, oğlundan kalan bazı eşyaları da titizlikle muhafaza ettiğini anlatan Turan Satır, bayrağa bambaşka bir değer verdiğini söyledi.
BAŞKA ŞEYE DEĞİŞMEM
Baba Satır,
’un birinci yılına birkaç gün kala, şehidin kanıyla boyanmış ve daha sonra çerçeveletilmiş bayrakla birlikte İstinye Mezarlığı’nda oğlu Fatih’in kabri başında yaşadıklarını anlattı. Satır, "Bu bayrak benim için dünyanın en kıymetli şeyi. Oğlumun kanı var üzerinde, yanımdan ayırmıyorum. Şimdilik bazen evimde bazen de büromda tutuyorum. Bu her zaman içimde. Bunu asla bir şeye değişmem" dedi.
EN GÜZEL YERE LAYIK

Gelecek nesillerin bu bayrağın taşıdığı mananın bilicinde yetişmeleri gerektiğini vurgulayan Satır, "Evladımdan geriye kalan çok değerli bir şey var yanımda. Belki ileride gelecek nesillere miras olması için bir müzeye bağışlarım. Daha fazla insanın görmesi için hatıra amaçlı olarak bir müzeye verebilirim. Çünkü bu bayrak en güzel yere layık" diye konuştu.

Hain darbe girişiminin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen FETÖ’cü darbecilere yönelik öfkesinin azalmadığını aksine her geçen arttığını söyleyen Satır, şöyle devam etti: "Bu millet FETÖ’den gelecek tehditleri unutsun. Onlar silahlarla geldi, biz yüreğimizle gittik. Kim kazandı? Bir, iki değil isterlerse bin sefer daha gelsinler yine biz kazanacağız. Onlarda iman kuvveti var mı? Allah inancı var mı? Bakın, bu bayrağı oğlum kanıyla yıkadı. Göğsündeki bayrağı sallarken vurdular onu. Onun gibi binlerce Fatih var. Cumhurbaşkanımız
’ın dediği gibi ‘Bir avuç çapulcuya mı bırakacağız bu memleketi?’ Şehitlerin kanıyla yoğurulmuş bu bayraklar bizde olduğu sürece bizi kimse yenemez."
#Darbe girişimi
#Borsa İstanbul
7 yıl önce