|

Kanları yerde kalmayacak

Çankaya Köşkü’nde gaziler ve şehit aileleriyle iftarda bir araya gelen Başbakan Binali Yıldırım, terör örgütleri üzerine kararlılıkla gittiklerini söyledi. Vatan topraklarını alçaklara çiğnetmeyeceklerini belirten Yıldırım”Şehitlerimizin kanlarını yerde bırakmama sözümüz var” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/06/2017 Cuma
Güncelleme: 04:04 - 9/06/2017 Cuma
Yeni Şafak
Başbakan Binali Yıldırım
Başbakan Binali Yıldırım

Başbakan Binali Yıldırım, terör örgütleri üzerine kararlılıkla gittikleri için tehditler aldıklarını belirterek “Eli kanlı terör örgütleri şunu iyi bilsin ki, Allah’a bir can borcumuz var. Bunu nerede, nasıl vereceğimiz onun takdirindedir” dedi. Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü’nde gaziler ve şehit aileleriyle iftarda bir araya geldi. Terörün bu mübarek günlerde yine hain yüzünü göstermeye, kan dökmeye devam ettiğini belirten Yıldırım, bu defa komşu İran’ın terör saldırısıyla sarsıldığını söyledi. Yıldırım, dost ve kardeş İran halkı ile yönetimine başsağlığı, saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifa diledi.

BİZİM ÇİFTE
STANDARDIMIZ YOK

Terörün bütün insanlığın ortak derdi olduğunu vurgulayan Yıldırım, “Kimden gelirse gelsin, nerede olursa olsun terörün her türlüsünü reddediyoruz, lanetliyoruz. Bizim terör konusunda hiç ama hiç çifte standardımız yok. Terörist yapılar, bütün ülkelere saldırıyor. Dil, din, ırk ayırmadan bütün insanları acımasızca öldürüyor. O halde bütün ülkelerin de teröre karşı amasız, fakatsız birlikte mücadele yürütmesi gerekiyor.” diye konuştu.

TERÖR ÜZERİNE KARARLILIKLA GİDİYORUZ

Bir gazinin açtığı, üzerinde “Son kaleler yıkılmaz, sonuna kadar arkanızdayız gaziler.” yazan pankartı okuyan Yıldırım, “İşte bizi farklı yapan hasletlerimiz bunlar. Bunun içindir ki yurt içi ve dışında yaptığımız operasyonlarla terör örgütüne göz açtırmıyor, nefes aldırmıyoruz. Tehditler alıyoruz. Niye? Terör örgütleri üzerine kararlılıkla gidiyoruz. Eli kanlı terör örgütleri şunu bilsin ki Allah’a bir can borcumuz var. Bunu nerede, nasıl vereceğimiz onun takdirindedir. Ancak şehitlerimize, yakınlarına, gazilerimize, aziz milletimize bu güzel ülkemizi koruma, mübarek vatan topraklarını alçaklara çiğnetmeme sözümüz var. Şehitlerimizin kanlarını yerde bırakmama sözümüz var. Bu can, bu bedende olduğu müddetçe bu onurlu mücadeleye devam edeceğiz. Bundan hiç kimsenin zerre kadar şüphesi olmasın” ifadelerini kullandı.

HAK ETTİĞİ CEZAYI ALACAKLAR

15 Temmuz darbe girişiminin sorumlusu FETÖ terör örgütünün elemanlarının mahkemelerde hesap verdiğini ifade eden Yıldırım şunları kaydetti: "Duruşmalarda, şehit yakınlarının, gazilerimizin gözünün içine baka baka yalan söyleyen, bu milleti aptal yerine koyan bu alçaklar bilmelidir ki yüce Türk adaleti, bunlara hak ettiği en ağır cezayı verecektir.”

VATANDAŞI TEDİRGİN
ETMEYE ÇALIŞIYORLAR

Başbakan Yıldırım, ilkokul öğrencisi Mahir Kaya’nın 15 Temmuz için yazdığı “Bir zafer daha ekledik tarih sayfamıza/15 Temmuz yazıldı nice destanların yanına/Bu zafer unutulmayacak, daima akıllarda/Topraklarımız yine sulandı, al kanımızla/Yine böyle bir olayda çıkarız sokaklara, selam olsun gazilerimize, şehit olanlara” dizelerini okudu.

BAYRAĞI DÜŞÜRMEYECEĞİZ

Her gün yeni bir darbe, yeni bir hareket, yeni bir kalkışma söylentileri yayanlara tepki gösteren Yıldırım “Vatandaşı, milleti tedirgin etmeye çalışan alçaklara, Mahir’in verdiği cevap çok anlamlı. Mahir ve onun gibi milyonlarca yavrumuz, gencimiz, bu güzel ülkeyi geleceğe taşıyor. Bu bayrağı düşürmeyeceğiz, bu ezanları dindirmeyeceğiz” değerlendirmesini yaptı.


#Binali Yıldırım
#Çankaya Köşkü
#15 Temmuz
#FETÖ
7 yıl önce