|

Kamikaze hakim uyuyan hücreden

Darbe girişiminden 11 gün önce verdiği skandal ara kararla FETÖ elebaşısını Mehdi ilan edip, TSK’yı hükümete karşı darbeye çağıran eski hakim İlhan Karagöz hakkında iddianame düzenlendi. Üç kez ağırlaştırılmış müebbet hapis talebiyle hazırlanan iddianamede, Karagöz’ün FETÖ’nün ‘uyuyan hücre’lerinden biri olduğu vurgulandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/05/2017 Salı
Güncelleme: 07:02 - 2/05/2017 Salı
Yeni Şafak
​Kamikaze hakim uyuyan hücreden
​Kamikaze hakim uyuyan hücreden

Darbe girişiminden 11 gün önce verdiği skandal ara kararla FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’i mehdi ilan eden eski İstanbul 18. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi İlhan Karagöz hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Savcısı İsa Dalgıç tarafından hazırlanan iddianamede çarpıcı tespitler yer aldı. Darbe girişiminden 11 gün önce verdiği skandal ara kararda TSK’yı hükümete yönelik darbeye çağıran Hakim Karagöz’ün FETÖ’nün ‘Uyuyan hücre’lerinden bir tanesi olduğu vurgulandı. İddianamede Hakim İlhan Karagöz’ün Balyoz davasında bilirkişi olarak görev yapan Tübitak çalışanları Hayrettin Bahşi, Tahsin Türköz ve Erdem Alpaslan’ın gerçeğe aykırı hazırladıkları rapor nedeniyle yargılandığı mahkemenin hakimi olduğu hatırlatıldı.

TAKİYE YÖNTEMİNİ KULLANDI

Alkol ve uyuşturucu madde etkisi altında araç kullanma suçuna ilişkin davaya bakan Karagöz’ün 25 Eylül 2014’te verdiği karar da iddianamede yer aldı. Karagöz, 1 promilin üstünde araç kullanımı cezai sorumluluk getirmesine rağmen sanık hakkında beraat kararı verdi. Kararın Yargıtay tarafından bozulduğu hatırlatılan iddianamede Karagöz’ün verdiği beraat kararıyla, en önemli stratejisi gizlilik’ olan FETÖ ve üyelerinin ‘takiye’ yöntemi ile kendisini olduğundan farklı gösterdiği, ‘uyuyan hücre’ olarak zamanı geldiğinde talimatla harekete geçmek üzere hazırlandığı vurgulandı.

3 KEZ AĞIR MÜEBBET

Adli Tıp Kurumu Başkanlığı Gözlem İhtisas Dairesi, Karagöz’ün kararı yazdığı süre içerisinde akli arızasının olduğuna yönelik herhangi bir emarenin görülmediğini tespit etti. Karagöz’ün yazdığı kararla silahlı terör örgütü üyelerini bir an evvel ‘amaç suç’ için harekete geçirmeye ve azmettirmeye çalıştığı, yargıyı bir silah gibi kullandığı tespitinde bulunuldu. Karagöz hakkında ‘Anayasayı İhlâl’, ‘Cebir ve Şiddet Kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükûmeti’ni ve TBMM’ni Ortadan Kaldırmaya veya Görevlerini Yapmasını Kısmen veya Tamamen Engellemeye Teşebbüs’ suçları kapsamında 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

#​Darbe girişimi
#TSK
#FETÖ
7 yıl önce