|

İzmir'e tüp geçiş müjdesi

Başbakan Yıldırım, İzmirlilere birçok müjde verdi. 3 stat yapacaklarını belirten Yıldırım, “İzmir’in Marmaray’ını, tüp geçişini bu sene içinde ihaleye çıkıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. İzmir Körfezi’ne bir tüp geçiş ve gerdanlık takacağız. Çiğli’den Narlıdere’ye artık 6 dakikada geçecek İzmirli. İzmir’e çok yakışacak” dedi

Yeni Şafak
04:00 - 6/04/2017 четверг
Güncelleme: 08:12 - 6/04/2017 четверг
Yeni Şafak
Başbakan Binali Yıldırım
Başbakan Binali Yıldırım
İzmir Atatürk Voleybol Vestel Venüs Arena’da Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yaptırılan 101 tesisin açılış töreninde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, “Güzel İzmir her şeyin en iyisine layık” diye konuştu.

CHP Konya Milletvekili Mahmut Bozkurt’un sözlerine işaret eden Yıldırım, “CHP’li bir densiz milletvekilinin dediği gibi demiyoruz. İzmir vatanseverleri denize dökmez, İzmir PKK’yı, FETÖ’yü denize döker, Türkiye düşmanlarını denize döker. İzmir ile sen dalga mı geçiyorsun? İzmir, her zaman Türkiye’nin dünyaya açılan aydınlık yüzüdür. Sizin gibi kin, nefret kusan insanların İzmir’de yeri yok, İzmirlilerin arasında yeri yok” dedi.
ÜÇ STADYUM YAPACAĞIZ

Başbakan, “İzmir için ne yapılırsa yeridir. Çünkü İzmir yıllardır maalesef yerel hizmetlerden hak ettiği payı alamıyor. İzmir’e dedik ki, 3 tane stadyum yapacağız. Karşıyaka, Göztepe, Alsancak.. Ne dediler, ‘olmaz, yapamazsınız, yaptırmayız.’ Ve ne yaptılar, işi mahkemeye taşıdırlar. Biz söz verdik mi yaparız. Alsancak Stadı’nın ihalesi 28 Nisan’da atılıyor. Karşıyaka ve Göztepe statlarını halen engellenmeye çalışıyorlar, itirazlar var” diye konuştu.


ENGELSİZ KOŞU BAŞLIYOR

“Engelli koşu” ile bu kadarının yapabildiklerini, 16 Nisan’dan itibaren engelsiz koşunun başlayacağını kaydeden Yıldırım, “14 yılda hem iş yaptık, hem de engelleri temizleye temizleye geldik ama AK Parti’den önce neydi, engeller öylesine güçlüydü ki, her vesayette, her engelde demokrasi kesintiye uğradı, Türkiye kazandıklarını kaybetti” dedi. Başbakan Yıldırım, “Bu sistemin suyu mu çıktı” dendiğine işaret ederek, bu sistemin krizi ürettiğini belirtti.

YOL YAKINKEN DÖN

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun farklı meslek gruplarıyla bir araya geldiğinde, bu mesleklerin ortadan kalkacağını söylediğini aktaran Yıldırım, “Nerede yazılıyor deyince, ‘ya yanımda getirmedim, hatırlamıyorum’ diyor. Kardeşim sen dalga mı geçiyorsun? Bu milleti bir şey bilmediğini mi zannediyorsun? Bu millet senin gibilerini cebinden 50 sefer çıkarır. Milletin aklıyla alay etmeye hakkın var mı? Kardeş, yol yakınken dön, bu sistem sana da lazım” diye konuştu.

6 DAKİKADA GEÇİLECEK
Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İzmir için en büyük müjdeyi açıklıyorum. İzmir’in Marmarayı’nı, tüp geçişini bu sene içinde ihaleye çıkıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. İzmir Körfezi’ne bir tüp geçiş ve gerdanlık takacağız. Çiğli’den Narlıdere’ye artık 6 dakikada geçecek İzmirli. İzmir’e çok yakışacak."

Yıldırım, İzmir Karabağlar Kentsel Dönüşüm Temel Atma Töreni'nde yaptığı konuşmada da, "Mevcut anayasa sistemi maalesef üzülerek söylüyorum, Türkiye'de sürekli bu sistem problem üretiyor. Bir dönem geliyor, güçlü iktidarlar oluyor, Türkiye kazanıyor ama bu vesayetçiler, darbe zihniyetindeki kesimler hemen bir yolunu bulup bir şekilde halkın seçtiği hükümetleri alaşağı ediyor, maalesef kazancımız, kazandıklarımız elimizden çıkıp gidiyor" dedi.

MHP standına ziyaret

101 tesisin açılışını yapan Yıldırım, daha sonra Başbakanlık otobüsüyle Kıbrıs Şehitleri Caddesi’ne geçti. Burada otobüsten inen Yıldırım, MHP’nin standını ziyaret etti, görevlilere “kolay gelsin” dileğinde bulundu, kendisine ikram edilen çikolatadan yedi. MHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Özmen ile sohbet eden Yıldırım, “Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli ‘önce milletim ve ülkem’ dedi, ‘siyaset sonra gelir’ dedi.



Biz de aynı şekilde, beraber yola çıktık. Ayrı partiyiz ama hedefimiz, istikametimiz bir. Türkiye için rüyalarımız, vizyonumuz bir. Hepimizin amacı bu ülkede kardeşliğimizi yok etmeye çalışan alçak terör örgütlerini bu ülke topraklarından söküp atmak” dedi.


Ankara 3,5 saat

Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu Projesi Temel Atma Töreni’ne de katılan Yıldırım, İzmir için daha önce açıkladıkları 35 projenin 6’sının bittiğini, 7’sinin devam ettiğini, İZBAN’ın güneyde Selçuk’a, kuzeyde Bergama’ya kadar uzayacağını, Sabuncubeli Tüneli’nin de önümüzdeki sene hizmete gireceğini anımsattı. Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi’nin 2019’da bitmiş olacağını dile getiren Yıldırım, böylelikle 2 kent arasındaki mesafenin 3,5 saate ineceğine işaret etti. Başbakan Yıldırım, Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu Projesi’nin 2,5 yılda bitirileceğini ve 9 Eylül 2019’da hizmete gireceğini sözlerine ekledi.

#Başbakan
#Binali Yıldırım
#İzmir
#Marmaray
7 лет назад