|

İzmir'deki PKK operasyonunda FETÖ detayı

İzmir'de sosyal medya hesapları üzerinden terör propagandası yaptığı tespit edilen 8 kişi gözaltına alındı. Zanlıların kaldığı eve yapılan baskında örgütsel dökümanın yanı sıra FETÖ'nün Sızıntı dergisi de ele geçirildi.

Yeni Şafak
18:49 - 14/12/2016 Çarşamba
Güncelleme: 19:09 - 14/12/2016 Çarşamba
DHA

İzmir'in Torbalı ilçesinde terör örgütü PKK/KCK'ya destek verdikleri, sosyal medya hesaplarındaki paylaşımlarında propaganda yaptıkları belirlenen 8 kişi gözaltına alındı. Zanlıların evlerindeki aramalarda, örgütsel dokümanın yanı sıra FETÖ ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle 15 Temmuz'dan sonra kapatılan Sızıntı dergisi de ele geçirildi.



İzmir İl Jandarma Komutanlığı, Torbalı ve Menderes Cumhuriyet Başsavcılıklarının yürüttüğü soruşturma sonrasında, Ayrancılar Mahallesi'nde, operasyon yaptı. Operasyonda, terör örgütüne yardım ve yataklık yaptıkları, terör eylemlerine destek sağladıkları, sosyal medya hesapları üzerinden propaganda ile örgütü övücü söylemlerde bulundukları saptanan M.T., D.K., D.Y., D.E., F.K., F.Ç., A.Ç. ve N.K.'yi gözaltına aldı.



Zanlıların evlerindeki aramalarda terör örgütü propagandasında kullanılan, örgütü simgeleyen çok sayıda bez parçası, doküman ile 3 ruhsatsız av tüfeği, 3 kurusıkı tabanca, 6 cep telefonu, 4 hafıza kartı, 6 simkart ele geçirildi. Bunların yanı sıra FETÖ ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle 15 Temmuz'dan sonra kapatılan Sızıntı dergisi ile sözde Kürdistan yazılı formalar da aramalar da bulundu.

#İzmir
#PKK
#FETÖ
8 yıl önce