|

İzmir'de restoranda patlama: Ölü ve yaralılar var

İzmir'in Torbalı ilçesinde bir restoranda patlama meydana geldi. Sanayi tipi bir tüpten kaynaklı olduğu belirtilen patlamada ilk belirlemelere göre; 5 kişi hayatını kaybetti, 57 kişi yaralandı. Patlamada çevredeki bazı binalarda da hasar oluştu. İzmir Valisi Süleyman Elban, bölgede ekiplerin çalışmasının sürdüğünü belirtti. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, patlamaya ilişkin soruşturma başlatıldığını; olayla ilgili olarak da iki Cumhuriyet savcısının görevlendirildiğini açıkladı.

Pınar Görgü
15:39 - 30/06/2024 الأحد
Güncelleme: 00:20 - 1/07/2024 الإثنين
Yeni Şafak
Bir restoranda doğal gaz patlaması meydana geldi: Olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi.
Bir restoranda doğal gaz patlaması meydana geldi: Olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi.

İzmir'in Torbalı ilçesi Ayrancılar Mahallesi'nde bir restoranda sanayi tipi bir tüpten sızan gaz sonucu patlama meydana geldi.



Olay yerine sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Patlamanın ardından çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü.

İzmir Valiliğinden açıklama

İzmir Valisi Süleyman Elban, patlama bölgesinde ekiplerin çalışmasının sürdüğünü belirtti.


Vali Elban,
"Maalesef 4 vatandaşımız hayatını kaybetti. Teknik elemanlarımız AFAD ve sağlık ekipleri olayın ne olduğunu anlamaya çalışıyor. Çalışan arkadaşlarımız için güvenlik çemberi oluşturulmuştur. Binaların sağlığıyla ilgili inceleme sürüyor. Bir şey söylemek çok erken. Patlamanın olduğu bitişiğindeki binalarda bir panik olmuş olabilir. Kısa bir süre içerisinde vatandaşlara binaların sağlığı ile ilgili detaylı açıklama bulacağız. Evine giremeyecek vatandaşlarımız için konaklayacağı ve diğer ihtiyaçları için kendilerine destek olunacak"
ifadelerini kullandı.

Beş kişi hayatını kaybetti

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada,
"Bugün İzmir Torbalı'daki Fevzi Çakmak mahallesinde bulunan bir kıraathanede ilk belirlemelere göre sanayi tüpünden kaynaklandığı değerlendirilen bir patlama meydana gelmiştir. Patlamada maalesef 5 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 57 vatandaşımız da yaralanmıştır"
denildi.

Polis ekipleri, patlamanın yaşandığı restoran önünde geniş güvenlik önlemi aldı.

“Sanayi tipi tüp binanın içinde kullanılamaz”

tvnet ekranlarından patlamaya ilişkin bilgi veren Yangın Risk Uzmanı Cemal Kozacı,
"Sanayi tipi bir gaz tüpünün apartmanın altında bulunması mevzuata aykırıdır. Bu tip sanayi tüpü binanın dışına konularak bakır boruyla yakılacak yere kadar gaz iletilir. Sokak arasında bile dışarıda tutmak doğru değil. Yönetmeliklere uygun kullanırsak bir sorun yaşanmaz. Binanın içine bunu koymuşa ve lastik hortumla ocağa getirmişse muhtemelen karşılaştığımız durum bu olabilir. Bütün bu konular savcılık ve bilir kişinin raporu ile ortaya çıkacak"
değerlendirmesinde bulundu.

Adalet Bakanı Tunç: Soruşturma başlatıldı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç,
“Patlamayla ilgili Torbalı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmış olup, Torbalı Cumhuriyet Başsavcısının koordinesinde 2 Cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir. Soruşturma titizlikle sürdürülmektedir”
dedi.

Bakan Işıkhan: Müfettiş görevlendirildi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan
, "Yaşanan kazayı araştırmak üzere Bakanlığımıza bağlı Müfettişlerimiz görevlendirilmiş olup, gerekli incelemeler yapılacaktır. Bakanlığımız olarak süreci yakından takip ediyoruz"
açıklamasında bulundu.

#izmir
#doğal gaz
#patlama
٪d يوم قبل