|

İtirafçılara ev hapsi

FETÖ’den gözaltına alınan çoğu eski yargı üyesi 285 itirafçı, evlerinde elektronik kelepçeyle takip ediliyor. Bu kişiler arasında eski HSYK üyeleri Hamsici, Tosun ve Özçelik de var.

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/12/2016 Cuma
Güncelleme: 03:16 - 9/12/2016 Cuma
Yeni Şafak

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmalar kapsamında sevk edildikleri mahkemelerce adli kontrol şartıyla serbest bırakılan bazı FETÖ şüphelilerine elektronik kelepçe takıldı. İtirafçı olmaya karar vererek örgüt hakkında önemli bilgiler paylaşan ve haklarında etkin pişmanlık hükümleri uygulanan zanlılar evlerinden takip ediliyor. Adalet Bakanlığı Elektronik İzleme Merkezi'nde açıklamada bulunan Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım, 2013'te faaliyete geçen merkezde şimdiye kadar toplamda 19 bin kişinin elektronik izlemeyle takip edildiğini kaydetti. Halen 2 bin 900 kişinin izlenmekte olduğunu belirten Yıldırım, elektronik kelepçenin 'belirli bir alanı terk etmeme' ya da 'ev hapsi' anlamını taşıdığını kaydetti.



SİSTEM SORUNSUZ ÇALIŞIYOR


FETÖ şüphelilerine ilişkin özellikle konuttan ve konut çevresinden ayrılmamaya yönelik tedbirler için elektronik kelepçe kararlarının verildiğini dile getiren Yıldırım, “Bugün itibarıyla FETÖ mensubu olduğu şüphesiyle tutuklama alternatifi olarak elektronik kelepçe tedbiri uygulanan 285 kişinin infazı takip ediliyor. Bunların ağırlıklı bölümü ev hapsi kapsamında konutta takip ediliyor. Şu ana kadar herhangi bir ihlal durumu sözkonusu olmamıştır. Sistem sorunsuz olarak çalışmaktadır” diye konuştu. Ev hapsi tedbirinin uygulandığı FETÖ zanlıları arasında eski Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkanvekili Ahmet Hamsici ile eski üyeler Kerim Tosun ve Mustafa Kemal Özçelik de bulunuyor. Darbe girişiminin ardından gözaltına alınan yargı üyelerinden bir kısmı itirafçı olmuştu.


#FETÖ
#HSYK
#Enis Yavuz Yıldırım
8 yıl önce