|

İstihbarat veren siviller kimlerdi?

TBMM'de kurulan darbe girişimi komisyonu Yeni Şafak Haber Müdürü Recep Yeter ile İnternet Yazı İşleri Müdürü Ersin Çelik ve yazarımız Ayşe Böhürler'i dinledi. Yeter "15 Temmuz'da FETÖ'nün hedefindeki kişilerle ilgili darbecilere konum istihbaratı veren siviller bulunmalı" dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/12/2016 Pazartesi
Güncelleme: 15:05 - 12/12/2016 Pazartesi
Yeni Şafak
Programa, Yeni Şafak Gazetesi İnternet Yazı İşleri Müdürü Ersin Çelik, Yeni Şafak Gazetesi Haber Müdürü Recep Yeter, A Haber Spikeri Banu El, TRT Ana Haber Editörü Köksal Akpınar ve Güvenlik Uzmanı Mete Yarar da katıldı.
Programa, Yeni Şafak Gazetesi İnternet Yazı İşleri Müdürü Ersin Çelik, Yeni Şafak Gazetesi Haber Müdürü Recep Yeter, A Haber Spikeri Banu El, TRT Ana Haber Editörü Köksal Akpınar ve Güvenlik Uzmanı Mete Yarar da katıldı.

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimini araştırmak amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu Reşat Petek'in başkanlığında toplandı. alanında uzman kişilerle bir araya geldi. Komisyon bu toplantıda gazeteciler Oğuz Haksever, Ayşe Böhürler, Banu El, Ersin Çelik, Köksal Akpınar, Rahmi Er ve Recep Yeter ile Prof. Dr. Halil Berktay, stratejist Mete Yarar'ı dinledi.



DİJİTAL İZLER SÜRÜLMELİ


Yeni Şafak İnternet Yazı İşleri Müdürü Ersin Çelik, FETÖ'nün internet alanındaki faaliyetlerine değindi. Darbe girişimi gecesi attığı twitler nedeniyle FETÖ tarafından halkı ve askerleri karşı karşıya getirmeye çalışmakla suçlandığını ifade eden Çelik, darbecilerin haziranda Twitter'daki hakimiyeti tamamen ele geçirdiğini, kendisi dahil yüzlerce kişiyi bazı gazetelerde haber yaptırıp isim isim hedef haline getirdiklerini anlattı. Çelik, darbecilerin dijital izlerinin sürülmesi gerektiğini de kaydetti.



28 ŞUBAT RAPORLARINA BAKILMALI


Yeni Şafak Gazetesi Haber Müdürü Recep Yeter ise, Genelkurmay'ın 28 Şubat dönemindeki davalara yolladığı Gülen hakkındaki olumlu raporlara bakılması gerektiğine dikkat çekerek, "Dışarıdaki bağlantıların tespit edilmesi gerekiyor ama daha önce dışarıyla bağlantı kuranlar açığa çıkarılmalı. Türkiye'de sistemi kuranlar yada kendilerince bir sistem inşa etmek isteyenler Anadolu insanına, Müslümanlara ve İslam'ı benimseyen insanlara karşı kapıyı kilitlediler. Çilingiri de kendileri getirdiler. Gülen de bu çilingirdi. Bu çilingirin çok iyi bir maymuncuk olduğunu keşfettiler ve bunu diğer bütün ülkelere taşıdılar" ifadelerini kullandı.



YENİ OPERASYONA KALKIŞACAKLAR


"Milletin direncini kırmak için yeni kumpaslara yeni operasyonlara kalkışabileceklerini düşünüyorum" diyen Yeter, 15 Temmuz gecesi FETÖ'nün hedefindeki önemli medya, siyaset ve iş dünyasından isimlerin nerede olduğuna dair istihbaratın FETÖ'cü siviller tarafından darbecilere verildiğini ve bu kişilerin tespit edilmesi gerektiğini söyledi.



DEMOKRASİ ARTTIRILMALI


Ayşe Böhürler de bu tür informal yapılardan korunmanın en temel yolunun demokrasi ve şeffaflaşmayı arttırmak olduğunu vurgulayarak "Hesap verilebilir ve hesaplanabilir sorumluluk sahibi bir devlet yapılanmasının ortaya konulmasıyla olabilir. Bu yapıda ne kadar çok ısrar edersek, ne kadar şeffaflaşmanın yolunu açarsak informal devlet yapılanmalarının etkinliğini de o oranda azaltabilirsiniz" dedi.


#FETÖ
#15 Temmuz
#Meclis Araştırma Komisyonu
#Recep Yeter
#Ersin Çelik
#Ayşe Böhürler
8 yıl önce