|

İstanbul'da girişler mercek altında

İstanbul Emniyet Müdürlüğünde oluşturulan özel ekipler, şehre giriş yapılan 5 noktayı 24 saat mercek altına aldı. İstihbarat birimlerinin uyarıları ile şüpheli görülen tüm araçlar, şehre girmeden durdurulurken, bir ayda 1 milyon 88 bin 426 GBT yapıldı, 5 bin 65 aranan şahıs yakalandı.

Yeni Şafak
15:34 - 5/12/2016 Pazartesi
Güncelleme: 16:12 - 5/12/2016 Pazartesi
Yeni Şafak
İstanbul'a giriş yapılan 5 nokta 24 saat mercek altına alındı. Bir ayda 5 bin 65 aranan şahıs yakalandı.
İstanbul'a giriş yapılan 5 nokta 24 saat mercek altına alındı. Bir ayda 5 bin 65 aranan şahıs yakalandı.

Çamlıca gişelerindeki uygulama noktasını ziyaret eden İstanbul Emniyet Müdürü Dr. Mustafa Çalışkan, "Vatandaşların yüzde 95'i, uygulamalardan memnun. Şehrin güvenliği için uğraşıyoruz. Kontroller daha fazla görünür olacak, polisin varlığı daha fazla hissedilecek" dedi.



İstanbul'a giriş yapılan 5 farklı nokta, özel oluşturulan polis ekipleri ile kontrol altına alındı. Bir aydır süren sıkı denetimlerde, 1 milyon 88 bin 426 kişiye GBT yapıldığı açıklandı.



Çalışkan, kontrol noktalarından biri olan Çamlıca gişelerdeki görevli polis ekiplerini ziyaret ederek denetimlerde bulundu. Uygulamaların şehrin güvenliği için yapıldığını vurgulayan Çalışkan, "Bu denetimlerden vatandaşların yüzde 95'i memnun. Bu uygulama 24 saat devam edecek. Atmosfer böyle devam ettiği müddetçe daha fazla uygulama, daha gazla görünür, daha fazla kontrol, polisin varlığı daha fazla hissedilecek" diye konuştu.



"Tedbire tedbirle karşılık veriyoruz"


Art niyetli insanların şehrin girişinde uygulama olduğunu bildiklerini ifade eden Mustafa Çalışkan, “Bu onların tedbir almasını sağlıyor ama biz de onların tedbirlerine başka bir tedbirle karşılık veriyoruz. Şehrin girişinden itibaren 39 ilçenin değişik noktalarında 24 saat devam eden uygulama var. Bu noktalarda zaman zaman değiştiriliyor. İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevini yaklaşık 15 aydır yürütüyorum. Bu zaman içerisinde 10 milyon insanın GBT'si yapıldı. Çok ciddi sayıda aranan şahıs alındı. Bunların içinde çok önemi kişiler de var. Ciddi sayıda ruhsatsız silah alındı. Son zamanlarda motosikletler üzerine yoğunlaştık. Hatırı sayılır sayıda çalıntı motosiklet yakalandı" şeklinde konuştu.





Terörle mücadeleden netice alınıyor


Terör örgütlerini birbirinden ayırt etmeye gerek olmadığını belirten Çalışkan, "Benim 8 yaşındaki çocuğum bana FETÖ'mü daha kötü, PKK'mı? Diyor, farkı yok mücadelede aynı. Türkiye Cumhuriyeti'ne yan gözle bakan herkese karşı mücadele çok sert bir şekilde devam ediyor. Çok uzak zamanda değil, inşallah bunun neticesini alacağız. Ben 30 yıldır terörle mücadeleyi yakından takip eden birisiyim. Son 25 yılını da bir fiil içinde çalışarak geçirdim. Bu dönem kadar net bir tavır, net bir duruş, bütün kurumlarda ve tüm yöneticilerle hiç olmamıştı. Dolayısıyla tavrınız net, istikametiniz doğru, halis niyetle bu işe giriyorsanız emin olun netice alacaksınız. Çok ciddi şekilde de netice alınıyor" ifadelerini kullandı.



  • Bir aylık bilanço
  • İstanbul'a girişlerde yapılan denetimlerde 1 aylık bilanço açıklandı. 1 milyon 88 bin 426 kişiye GBT yapılırken, 5 bin 65 aranan şahıs yakalandı. Kontrollerde, 543 tabanca, 298 kilo uyuşturucu ele geçirildi. 49 bin motosiklete yapılan sorguda ise bilanço ağır oldu. Bin 534 motosiklete cezai işlem uygulandı, 155 motosiklet trafikten men edildi, 143 çalıntı ve 10 tescilsiz motosiklete el konuldu.

#İstanbul
#Mustafa Çalışkan
#Çamlıca
8 yıl önce