|

İslam’a karşı savaşın aracı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, DAEŞ’in İslam’la uzaktan yakından alakası olmadığını belirterek, “İslam’a bunların verdiği zararı kimse vermiyor. Batı DAEŞ’in yanındadır. Bunların elinde yakaladığımız silahların Batı menşeli olduğunu tespit ettik” dedi. Erdoğan, tüm bunların İslam dünyasına karşı yapıldığını söyledi

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/11/2016 Cuma
Güncelleme: 21:30 - 17/11/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Pakistan Parlamentosunda gerçekleştirilen Ulusal Meclis ve Senato ortak oturumunda konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Müslümanlar, kan dökmekten başka bir işleri olmayan bu katil sürülerini İslam aleminden ve tüm dünyadan söküp atmalıdır” dedi. Erdoğan, önemli mesajlar verdiği konuşmasında özetle şunları söyledi:



Biz, sözde değil, hakiki manada iki kardeş ülkeyiz. Ülkelerimiz ve milletlerimiz tarih boyunca hep bu anlayışla hareket etmişlerdir. 15 Temmuz terörist darbe girişiminin ardından, Pakistan'ın devlet yönetimiyle, Meclisi ve halkıyla bizim yanımızda yer alan ilk ülke oldu. Pakistan, 15 Temmuz darbe girişimi karşısındaki duruşuyla, ikinci Kurtuluş Savaşı'nda da Türk milletinin yanında yer aldığını göstermiştir. Desteğiniz terör örgütleriyle mücadelemize güç katmıştır.



ELİ KANLI TERÖR ÖRGÜTÜ


Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) sadece Türkiye için değil faaliyet gösterdiği bütün ülkeler için tehdit teşkil eden, eli kanlı bir terör örgütüdür. FETÖ'nün, kardeş Pakistan'a da zarar vermeden en kısa sürede bertaraf edileceğine yürekten inanıyor, Pakistan hükümetinin bu doğrultuda aldığı son kararları çok yerinde buluyorum.



MÜSLÜMANLARA ZARAR VERİYOR


Terör örgütleri karşısındaki dayanışma ve işbirliğimizi yaygınlaştırarak sürdürmeliyiz. El Kaide ve onun bir parçası olarak ortaya çıkan DAEŞ gibi terör örgütleri, Müslümanlara zarar veren, İslam'a karşı yürütülen savaşın aracı olan yapılardır. Şu anda Türkiye olarak bizler, DAEŞ'e karşı çok ciddi bir mücadele veriyoruz. Bu mücadeleyi şu anda hem içeride hem Suriye'de hem Irak'ta veren bir ülke konumundayız.



BATI ŞU ANDA YANLARINDA


Bu mücadeleyi yılmadan, usanmadan vermeye devam edeceğiz. Çünkü bu örgütün İslam ile yakından uzaktan alakası yoktur. İslam'a bunların verdiği zararı kimse vermiyor. İslam'da, bizim dinimizde günahsız herhangi bir insanın kalkıp başını vurma, onu öldürmeye kimsenin hakkı yoktur. İşte bunlar bunu yapıyor. Peki bunların yanlarında kimler var? Batı şu anda DAEŞ'in yanındadır. Bunların elinde yakaladığımız silahların, Batı menşeli olduğunu tespit ettik, gördük, görüyoruz.



  1. Dakikalarca sıralara vurdular
  2. Erdoğan'ın konuşması Pakistanlı vekiller tarafından dakikalarca alkışlandı. Pakistan Ulusal Meclisi'nde, vekillerin alkışlama şekli dikkati çekti. Pakistan'da takdiri ifade etmek için alkışlamak yerine genellikle sıralara vuruluyor. Vekiller, Erdoğan'ın konuşmasını dakikalarca ellerini masaya vurarak takdir ettiklerini belirtti. Erdoğan'ın konuşması öncesinde Kur'an tilaveti gerçekleştirildi.

KATİL SÜRÜLERİNİ SÖKÜP ATMALIYIZ


Bütün bunlar kime karşı yapılıyor. Dikkat edelim İslam dünyasına karşı yapılıyor. Bölünen Suriye, Irak, Libya, Afganistan. Hep bu ülkeler. Pakistan terörle mücadele ediyor. Terörden kendisini kurtarabildi mi kurtaramadı. Türkiye de terörle mücadeleyi sürdürüyor. Müslüman kanı dökmekten başka hiçbir maharetleri olmayan bu katil sürülerini, en kısa zamanda İslam aleminden ve tüm dünyadan söküp atmalıyız. Aksi takdirde ne İslam dünyası ne de insanlık huzura kavuşacaktır. Şayet, el ele verip sorunlarımızın üstesinden gelemezsek Müslümanları içine düştükleri zillet çukurundan çıkaramayız.



Hep birlikte mücadele etmeliyiz


Erdoğan, “Terör örgütleri, Müslümanlar arasındaki tefrikaları, farklılıkları kaşıyarak kendilerine taban bulmaya çalışıyorlar. Müslümanları yaşadıkları bu zelil durumdan kurtarmak için İslam toplumlarının arasında kol gezen mezhepçilikten etnik ayrımcılığa kadar tüm istismar vesilelerini ortadan kaldırmalıyız. Dini mübini İslam'da birleşmeye mecburuz. Onun için de İslam çatısı altında bütünleşerek yarınlara yürümeye mecburuz. İslam dünyasını tefrikanın, fitnenin, nefretin, cehaletin hakim olduğu bir coğrafyaya dönüştürmek isteyenlere karşı hep birlikte mücadele etmeliyiz” dedi.



Keşmir çözülmeli


Hassasiyetle takip ettikleri ve yaklaşık 70 yıldır çözülemeyen Keşmir sorununun vicdanları yaralamaya devam ettiğini anımsatan Erdoğan, “Keşmir'de son dönemde yaşanan gelişmeler bu sorunun çözümünün ne derece önemli ve acil olduğunu bir kez daha göstermiştir. Keşmirli kardeşlerimizin yaşadıkları sıkıntıların, ızdırapların farkındayız. Gerilimin tırmanmasından derin endişe duyuyoruz. Siyasi ve insani boyutu olan bu meselenin hak ve hukuka uygun şekilde çözülmesi için uluslararası toplum daha fazla çaba sarf etmeli. Keşmir sorununun bölge halkının talepleri dikkate alınarak, Hindistan ve Pakistan arasında diyalogla çözüme kavuşturulmasını arzu ediyoruz. Türkiye elinden gelen çabayı göstermeye hazırdır” dedi.



Bu yazılanlar kabul edilemez


Pakistan Başbakanı Navaz Şerif ile biraraya gelen Erdoğan, ortak basın toplantısında, 15 Temmuz'da FETÖ'nün darbe girişimine karşı Pakistan'ın verdiği desteğe teşekkür etti. Erdoğan, “Tüm dostlarımızı, tüm kardeş toplumları bu örgütün karanlık emelleri konusunda uyarıyoruz. Bugünkü Pakistan gazetelerinde bazı köşe yazarlarının masum ifadeleri kabullenilebilecek ifadeler değildir” diye konuştu. Pakistan'ın FETÖ ile bağlantılı şahısların 20 Kasım'a kadar ülkeyi terk etmelerini istediğini aktaran Erdoğan, “Gördüğümüz kadarıyla bu örgüt artık Pakistan'da da barınamayacak. Bu kararlı tavrından dolayı Pakistan hükümetine teşekkür ediyorum. Bu tutumun tüm dost ve kardeş ülkelere örnek olmasını temenni ediyorum” dedi.





Takdire şayan


Pakistan Başbakanı Şerif de “Türk halkının son derece takdire şayan şekilde ve yüksek kararlılıkla demokrasiye karşı gerçekleştirilmek istenen darbe karşısında durması bizi gerçekten etkilemiştir. Türk halkının ortaya koyduğu sağlam irade diğer ülkeler tarafından örnek alınmalıdır. Eminiz ki Türkiye Cumhuriyeti, Sayın Erdoğan'ın karizmatik ve vizyoner liderliği altında ilerlemeye ve müreffeh bir noktaya doğru adım atmaya devam edecektir” dedi.



TiKA desteği




Pakistan ziyaretinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a refakat eden Emine Erdoğan, İslamabad'da Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansının (TİKA) hibe törenine katıldı. Erdoğan, Pakistan Kızılayında gerçekleştirilen, yardım malzemelerinin teslimi töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye ile Pakistan arasında özel bir dostluk olduğunu söyledi. Pakistan'ın kalkınma çabalarına destek çerçevesinde, sağlık altyapısının geliştirilmesi amacıyla Türkiye'de üretilen 10 yenidoğan ünitesi ve 20 akülü tekerlekli sandalye, ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. Bebek ölümlerinin yüzde 6,6 ile dünya ortalamasının iki katı seviyesinde olduğu Pakistan'da, hibe edilen yenidoğan üniteleri, kuvöz, sarılık tedavisinde kullanılan fitoterapi cihazı ve solunum problemini gidermek üzere kullanılan ventilatörleri kapsıyor.






#DAEŞ
#FETÖ
#Pakistan Parlamentosu
8 yıl önce