|

İslam dünyasının tek umudu Türkiye

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminde şehit edilenler, Bosna Hersek, Makedonya, Kosova, Azerbaycan, Çin, Endonezya, Malezya, Pakistan ve ABD’de dualarla anıldı. Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’da, Bosna Hersek İslam Birliği ve Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşavirliği tarafından Gazi Hüsrev Bey Camii’nde önceki akşam namazı sonrası mevlit programı düzenlendi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/07/2017 Pazar
Güncelleme: 03:31 - 16/07/2017 Pazar
Yeni Şafak
İslam dünyasının tek umudu Türkiye
İslam dünyasının tek umudu Türkiye

Türk halkının bundan tam bir yıl önce darbe yapmak isteyenlere karşı galip gelmesinin Boşnaklar için önemine değinen Saraybosna Başimamı Ferid Dautovic, “Müslüman bir kimliği olmayan Türkiye, bizim bildiğimiz ve tanıdığımız Türkiye değil” dedi. Makedonya’nın başkenti Üsküp’te de Mustafa Paşa Camisi’ndeki mevlit programı gerçekleştirildi. O gece halkın iradesinin kazandığını dile getiren Prizren Müftüsü Besim Berisha, “Tüm İslam dünyasının tek umudu olan Türkiye düşmesin diye dualarda buluştuk” diye konuştu.

İİT’den güçlü kınama

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Türk halkına dayanışma mesajı gönderdi.

İİT’den yapılan açıklamada, geçen yılki darbe girişiminin tekrar güçlü şekilde kınandığı belirtildi. İİT Genel Sekreteri Yusuf el-Useymin, Türk hükümeti ve halkının, ülkede yaşanan zorluklarla mücadelede daha da başarılı olması temennisinde bulundu. Darbe girişiminin birinci yıl dönümü dolayısıyla şehitler için Çin, Pakistan, Malezya ve Endonezya’da da anma törenleri düzenlendi. ABD’nin Ohio eyaletinde yaşayan Ahıska Türkleri, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olanları dualarla andı.

#İslam dünyası
#Türkiye
#FETÖ
#15 Temmuz
7 yıl önce