|

İncirlik’ten helikopter ayarlamışlar

Cuntacıların, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde Moda Deniz Kulübü’nde derdest edilerek Akıncı Üssü’ne getirilen generaller için İncirlik’ten özel helikopter ayarladıkları ortaya çıktı. Cuntacıların, İncirlik’ten daha güçlü, ağırlık olarak daha hafif ve silah yüklenmesi durumunda daha iyi performansa sahip helikopter getirttikleri belirlendi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/04/2017 Cumartesi
Güncelleme: 07:31 - 8/04/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
​İncirlik’ten helikopter ayarlamışlar​
​İncirlik’ten helikopter ayarlamışlar​

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin merkez üssü Akıncı’da yaşananlara dair Savcı Ramazan Dinç'in hazırlanan iddianamede, Konya 3. Ana Jet Komutanlığı’ndaki faaliyetlere de yer verildi. İddianameye göre, darbe faaliyetleri kapsamında İstanbul Moda Deniz Kulübü’ndeki Korgeneral Mehmet Şanver’in kızının düğününe katılan ve cuntacıların kaçırma listesinde yer alan generallerin derdest edilerek Akıncı'ya götürülme görevi Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığı’ndaki darbecilere verildi.

HAREKAT KOMUTANI ORGANİZE ETTİ

Harekat Komutanı Albay Mustafa Ertürk ve Muharebe Arama Kurtarma (MAK) Timinde görevli Yarbay Alpaslan Şahin, faaliyette kullanılacak helikopterler ile komutanları Akıncı’ya getiren MAK personelini hazırladı ve Konya Hava Üssü’nü organize etti. Cuntacılar bu kapsamda, şüpheli Alparslan Şahin’in bilgisi doğrultusunda Dalaman’da bulunan ve darbe girişiminde fiilen rol alan Astsubay Yunus Dağcı’yı Konya’ya getirdi. Aynı amaçla Konya’da bulunan diğer helikopterlerden daha güçlü, ağırlık olarak daha hafif, personel ve silah yüklenmesi durumunda daha iyi performansa sahip “524” kuyruk numaralı helikopter İncirlik Üssü’nden Konya’ya getirildi.


GECE UÇUŞU İÇİN BAKIMA ALINMIŞ

Darbeciler gece uçuşu için “556” kuyruk numaralı helikopteri bakıma aldı, ancak bakım tamamlanamadı. Bu nedenle de söz konusu helikopterin parçaları kalkışma sırasında kullanılan “505” kuyruk numaralı helikoptere monte edildi. İncirlik’ten getirilen helikoptere kapı makineli tüfek monte edilirken, ayrıca her ikisine de MAK depolarından mühimmat yüklendi. Söz konusu yükleme öncesi de MAK mühimmat deposunda görevli nöbetçinin özenle seçildiği belirlendi.

HAİNLERİN EĞİTİM YALANI

Binbaşı Gökhan Maldar’ın başını çektiği MAK Timleri, 15 Temmuz sabahı Beyşehir’de arazi eğitimi bahanesiyle birliğe ait 3’ü resmi 6 ayrı araçla üsten ayrılarak İstanbul’a hareket etti. Aynı gün “524 ve 505” kuyruk numaralı helikopterler Beyşehir’de arazideki personeli almak ve kaybolan askeri malzemeyi bulmak amacıyla saat 18.00 sıralarında üsten ayrılarak İstanbul’a hareket etti. Dikkat çekmeyecek şekilde üsten çıkmaları sağlanan MAK Timleri ile helikopterler İstanbul’da buluşarak generallerin bulunduğu Moda Deniz Kulübüne geçti.

GENERALLERİ ALDILAR

MAK Timleri, Hava Kuvvetleri Komutanı Abidin Ünal’ı ve ardından buradan aldıkları 9 generali, saat 03.00 sıralarında Hava Harp Okulu’na götürdü. Öğrenci yatakhanesinin 3. katına çıkarılan generaller her odada iki kişi olacak şekilde sabaha kadar burada tutuldu. Saat 09.00 sıralarında da generaller kelepçeli vaziyette Akıncı Üssü’ne götürüldü. Generallerin arasında Hasan Küçükayaz, İsmail Güneykaya, Ahmet Biçer, Mehmet Şanver, Atilla Gülan, İmdat Bahri Biber ve Mehmet Özlü bulunuyordu.

Garnitür cuntacılar

TSK’dan ihraç edilen ve hala tutuklu bulunan darbeciler Hava Harp Okulu Komutanı Tümgeneral Fethi Alpay ile Konya 3. Ana Jet Üs Komutanı Haluk Şahar’ın da söz konusu genarellerin arasında yer alması cuntacıları ‘garnitür’ olarak kullanıldığı şeklinde değerlendirildi. Şanver’in kızının düğününe katılmak için 14 Temmuz saat 21.00 sıralarında İstanbul’a giden Şahar, Üs Komutanlığı görevini vekaleten şüpheli Ertürk’e verdi. Darbecilerin sözde atama listesinde 3. Ana Jet Üs Komutanı olarak görevine devam etmesi kararlaştırılan, ayrıca Konya ve Aksaray Sıkıyönetim Komutanı olarak görevlendirilen cuntacı general Şahar’ın Akıncı Üssü’nden serbest bırakıldığı ve daha sonra İstanbul’a döndüğü belirlendi. Şahar’ın ayrıca, emir ve talimatları doğrultusunda şüpheliler Ertürk ve Şahin’in birlikte hareket ettikleri belirtildi.

#İncirlik
#FETÖ
#15 Temmuz
7 yıl önce