|

İlk bomba en kritik yere

FETÖ’cü darbecilerin, 15 Temmuz gecesi bombalamaya en kritik noktadan başladıkları ortaya çıktı. Cuntacıların, ilk olarak bombaladığı EGM Havacılık Dairesi, filosunda saldırı ve VIP taşıma helikopterleri ile uçaklar bulunduğu için cuntacıları korkuttu. Cuntacılar, daireyi pasifize etmek için ilk bombayı buraya attı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/04/2017 Pazartesi
Güncelleme: 00:28 - 3/04/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
FETÖ’cü darbecilerin, 15 Temmuz gecesi bombalamaya en kritik noktadan başladıkları ortaya çıktı.
FETÖ’cü darbecilerin, 15 Temmuz gecesi bombalamaya en kritik noktadan başladıkları ortaya çıktı.
15 Temmuz darbe girişiminde, FETÖ’cü pilotların kullandığı F-16’lar ilk olarak Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Havacılık Daire Başkanlığı’nı hedef aldı. Yedi polisin şehit olduğu dairenin darbecilerin, öncelikli hedefi olmasının stratejik bir sebebi bulunuyor. Dairenin filosunda 14 kişi taşıyabilen ve ağır silah taşıma özelliğine sahip olan Skorsky S70A Black Hawk helikopteri bulunuyor. Gizlilikle VIP ulaştırma kabiliyetine sahip olan bu daireyi pasifize etmek isteyen darbeciler ilk bombayı buraya attı.

EMNİYET DOSYA HAZIRLADI

Darbeciler, kendilerine direneceklerini bildiği daireyi 250 kilo ağırlığındaki GBU-10 bombasıyla hedef aldı. Dairenin bombalanmasının darbe girişiminden önce düşünülmüş bir eylem olduğu ortaya çıktı. EGM’nin dosyasına yansıyan bilgilere göre, Havacılık Dairesi, Başbakan Binali Yıldırım’ın darbe kalkışmasını resmi olarak açıklamasından 16 dakika sonra, 23.18’de bombalandı. Daireyi bombalayan uçağın pilotlarından Mustafa Azimetli ve Filo Komutanı Yarbay Hakan Karakuş, 14 Temmuz'da F16 uçağı ile Bandırma’ya giderek uçaklarına hatasız vurabilmeye yarayan sniper kamera taktırdılar. Darbe günü Akıncı Üssü’ndeki brifing odasında Karakuş başkanlığında Binbaşı Mehmet Fatih Çavur ve bombalamaya katılacak pilotlarla toplantı yapıldı. Dairenin koordinatlarının olduğu belgeler pilotlara teslim edildi.

TECRÜBELİ DİYE LİDER

Eyleme katılacak pilotları belirleyen Çavur, bombardımana 2 uçak ve 4 pilotun katılmasına karar verdi. PKK’ya karşı hava hareketlerine katılan pilot Ekrem Aydoğdu ‘tecrübeli’ olduğu gerekçesiyle kolun lideri seçildi. Bu uçakta arka koltukta Mustafa Azimetli oturdu. İkinci uçağa ise Mehmet Çetin Kaplan ve Ertan Koral seçildi. HAİNLERİ TEBRİK ETTİ! Lazer poduyla işaretlemeyi Ekrem Aydoğdu, hedeflemeyi ise Mustafa Azimetli gerçekleştirildi. Diğer uçak ise bombayı daireye bıraktı. Akıncı’daki telsiz karargahında talimatları Ahmet Tosun pilotlara iletti. “Özellikle Nizamiye’yi vurun” talimatı 22.15’te pilotlara bildirildi. Bombalamadan sonra Ahmet Tosun telsizden, “Elinize sağlık hocam” diyerek pilotları tebrik etti.
#FETÖ
#15 Temmuz
#Emniyet
7 yıl önce