|

İhraçlar gözden geçirilecek

YÖK, akademisyen ihraçlarıyla ilgili olarak “OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu’nun bütün mağduriyet müracaatlarını toplumsal vicdanı tatmin edecek şekilde değerlendireceğine inanıyoruz” açıklaması yaptı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/02/2017 Cumartesi
Güncelleme: 00:42 - 11/02/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
YÖK
YÖK

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), yükseköğretim kurumlarında görevli akademisyenlerin ihraç edilmesiyle ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, yükseköğretim kurumlarındaki akademik personelin KHK'lar çerçevesindeki işlemlerinin, üniversitelerce oluşturan komisyonlar vasıtasıyla yürütüldüğü bildirilerek, şunlar kaydedildi: “Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonu'nun bütün mağduriyet müracaatlarını hukuk çerçevesinde ve toplumsal vicdanı tatmin edecek şekilde değerlendireceğine inanıyoruz. Nitekim son çıkan KHK'lar, diğer kurumlarda olduğu gibi akademide de yapılan yeniden değerlendirmeler sonrasında iade sürecinin başladığını göstermektedir. Yükseköğretimin kurumsal yapısı kadar akademi camiasının yetişmiş her bir ferdi de bilim hayatımız ve ülkemiz için değerli ve önemlidir. Gelinen süreçte Yükseköğretim Kurulu olarak konuya ilişkin yeni sorumluluklar üstlenme de dahil değerlendirmemiz sürmektedir.”



AKADEMİSYENLERE JET İDDİANAME


Öte yandan İstanbul Teknik Üniversitesi'ndeki FETÖ yapılanmasınailişkin soruşturma tamamlandı. Savcı Mehmet Şenay Baygın, şüpheliler hakkında 18 günde iddianamesini tamamladı. İddianamede şüpheli olarak yer alan akademisyenlerin "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandurılması istendi. Şüpheli akademisyenlerin birçoğunun, FETÖ'nün kripto haberleşme programı ByLock kullanıcısı oldukları anlatılan iddianamede, bazı akademisyenlerin de örgütün çağrısıyla Bank Asya'ya para yatırdıkları belirlendi.


#KHK
#FETÖ
#OHAL
8 yıl önce