|

İdamlıksın idamlık

FETÖ’nün “futbolda şike” soruşturmasında kumpas kuran 108 sanığın hakim karşısına çıktığı ilk duruşma kavgayla başladı. Müşteki Aziz Yıldırım, sanık Mehmet Baransu’ya “İdamlıksınız idamlık, FETÖ’nün adamları, vatan hainleri” diye bağırdı.

Yeni Şafak
04:00 - 21/02/2017 Salı
Güncelleme: 09:10 - 21/02/2017 Salı
Yeni Şafak
Şikede kumpas davası olaylı başladı
Şikede kumpas davası olaylı başladı

Futbolda şike soruşturmasında “kumpas" kurduğu iddiasıyla haklarında 35 yıldan 85 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan 15'i tutuklu 108 sanık hakim karşısına çıktı. İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi karşısında yapılan duruşma salonunda görülen ilk duruşmaya bu davanın tutuklu 15 sanığı ile başka suçtan tutuklu eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer ve gazeteci Mehmet Baransu'nun da aralarında bulunduğu 6 sanık katıldı.



BARANSU KÜFÜR ETTİ


Duruşmada kimlik tespitinin yapıldığı sırada tutuklu sanıkların olduğu bölümde oturan Mehmet Baransu ile müştekilerin bulunduğu tarafta bulunan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım arasında tartışma çıktı. Baransu'nun kendisine küfür ettiğini belirten Yıldırım, buna tepki gösterdi. Baransu'ya yönelik “Dön önüne terbiyesiz" diyen Yıldırım'a Baransu da “sensin" diyerek karşılık verdi.



VATAN HAİNLERİ


Yıldırım Baransu'ya yönelik “İdamlıksınız idamlık, FETÖ'nün adamları, herkesle hesaplaşacağız, ülkeyi karanlığa götürüyordunuz be vatan hainleri" diye konuştu. Tartışma sırasında arkasını dönerek müştekilerin bulunduğu kısma bakan Ali Fuat Yılmazer'in, jandarma ekipleri önünü kapatarak engel oldu.



SALONDAN ÇIKARILDI


Buna karşı çıkan Yılmazer, “Arkamı dönerim onlar müşteki değil suçlu... Delilli, belgeli" sözlerine Yıldırım ve diğer müştekiler tepki gösterdi. Yıldırım, “Biz suçlu değiliz. Her yerde kumpas yaptınız, siz kumpas yaptınız" karşılığını verdi. Bunun üzerine Yılmazer, jandarma ekiplerince dışarı çıkartıldı. Aziz Yıldırım, basına yaptığı açıklamada, “Futbolda şikede kumpas" davasının, kendisinin veya Fenerbahçe'nin değil Türkiye'nin davası olduğunu belirtti.






#FETÖ
#Aziz Yıldırım
#Mehmet Baransu
8 yıl önce