|

İdam Öcalan'ı da kapsasın önerisi

Cumhurbaşkanı ile MHP lideri Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bir araya geldi. Görüşmede MHP lideri Devlet Bahçeli’nin idam düzenlemesinin PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ı da kapsaması gerektiği ve idam düzenlemesinin anayasa paketinden ayrı gelmesini istediği öğrenildi

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/11/2016 Cuma
Güncelleme: 23:50 - 3/11/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti. Beştepe'de gerçekleşen görüşme yaklaşık 1 saat sürdü. Bahçeli'ye görüşmede Genel Başkan Yardımcısı Edip Semih Yalçın ve Özel Kalem Müdürü Murat Çeliker eşlik etti. Erdoğan ve Bahçeli baş başa görüştü.



OPERASYONLARA DESTEK


Musul harekatının özellikle ele alındığı görüşmede, operasyona Türkiye'nin katkısının değerlendirildiği öğrenildi. Sınır ötesi operasyonlara destek veren Bahçeli'nin bu desteğini yinelediği belirtildi. Erdoğan ve Bahçeli görüşmesinde darbe girişiminden sonra gündeme gelen idam cezasının da masaya yatırıldığı öğrenildi.





KIRMIZI ÇİZGİLERİ ANLATTI


Bahçeli'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a idam cezasının TBMM'ye getirilmesi halinde destek vereceklerini, ancak idamın PKK terör örgütü ele başı Abdullah Öcalan'ı da kapsaması gerektiğini belirtti. Bahçeli, idam düzenlemesinin anayasa paketinden ayrı gelmesini belirtti. Görüşmenin en önemli gündem maddelerinden birisi de başkanlık. Erdoğan ve Bahçeli başkanlık konusunda fikir alışverişinde bulundu. Bahçeli'nin dosyasında yer alan kırmız çizgilerini Cumhurbaşkanı Erdoğan'a aktardığı kaydedildi. Parlamenter sistemden yana olduklarını vurgulayan Bahçeli'nin anayasa teklifini görmeden olumlu ya da olumsuz bir cevap vermeyeceğini Erdoğan'a ilettiği belirtildi. Başkanlık konusundaki sürecin şeffaf bir şekilde yürütülmesi gerektiğini belirten Bahçeli'nin, Erdoğan'a partisinde yapılan FETÖ ile mücadeleyi anlattığı ifade edildi.


Bahçeli'nin FETÖ ile mücadeleye tam destek verdiği öğrenildi.


#Devlet Bahçeli
#FETÖ
#İdam Cezası
#Abdullah Öcalan
8 yıl önce