|

İbrahim Karagül: Almanya'nın yaptığı 'üçüncü sınıf' müdahale

Yeni Şafak ve TVNET Genel Yayın Yönetmeni​ İbrahim Karagül, TVNET'te Nedret Ersanel'in sunduğu "Büyük Oyun" programında açıklamalarda bulundu. Almanya'da Adalet Bakanı Bozdağ ile Ekonomi Bakanı Zeybekci'nin konuşmasına izin verilmemesine ilişkin Karagül, "Almanya'nın bugünkü konuşmalara izin vermeyerek yaptığı şey 'üçüncü sınıf' müdahaledir." ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak
21:21 - 2/03/2017 Perşembe
Güncelleme: 23:16 - 2/03/2017 Perşembe
Yeni Şafak
İbrahim Karagül, TVNET'te "Büyük Oyun" programında konuştu.
İbrahim Karagül, TVNET'te "Büyük Oyun" programında konuştu.

Yeni Şafak ve TVNET Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, TVNET ekranlarında Nedret Ersanel'in sunduğu "Büyük Oyun" programında konuştu.



Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin Almanya'da katılacakları toplantının iptal edilmesine ilişkin konuşan İbrahim Karagül, "Almanya'nın bugünkü konuşmalara izin vermeyerek yaptığı şey 'üçüncü sınıf' müdahaledir." dedi.



Kundaklama olaylarının üzeri örtüldü


Karagül, bir senede Almanya ve Avusturya'da 100'den fazla Türk'ün evinin kundaklandığına ve kimse yargılanmadığına dikkati çekerek, "Bu kundaklamalarda yaralanan, ölenler oldu. Alman devleti bu olayların üzerini örttü." şeklinde konuştu.



Karagül'ün konuşmasından öne çıkanlar:



Terör örgütlerini destekliyorlar


"Almanya'nın Türkiye'ye karşı bütün terör örgütlerini destekliyor. Alman hükümetiyle aramızdaki güven problemlerinin oturulup konuşulması gerekir. Bazı Alman vakıfları, Alman derin devletinin fonladığı yapılardır.



15 Temmuz'u Almanya dışarıdan sürdürdü


17-25 Aralık'ta, AK Parti'yi iktidara taşıyan ana omurga yok edilmek istendi. 15 Temmuz sonrasında artık çok daha açık konuşmalıyız. Türkiye'deki her krize her soruna Almanlar bir şekilde müdahil oluyorlar. 15 Temmuz darbe girişimini FETÖ içeriden, Almanya ve ABD dışarıdan sürdürdü. Türkiye'ye vizyon kazandıracak bütün siyasiler için tasfiye listeleri hazırlanmıştı. Türkiye, Atlantik ekseni tarafından rehin alınmak istendi.



Ülkemizde kimse 28 Şubat'ın dış müdahale boyutunu tartışmadı. 15 Temmuz'dan sonra toplumsal bir kimlik oluşmuş, vesayet yıkılmıştır. Türkiye, 15 Temmuz'da çok uluslu müdahaleye uğradı. Batılı istihbarat örgütleri sokaklarımızda eylem yönettiler.



Bölgesel savaş kurguluyorlar


Batı, terör örgütleri üzerinden vekalet planları, harita planları uyguluyor. Mezhep savaşları adı altında bölgesel savaş kurgulanıyor. Örgütleri devletlerin yerine ikame etmek istiyorlar. DEAŞ ve PYD, Batı'nın desteğiyle kuruldu ve büyütüldü.



İran'ın sinsi planı


İran, küresel politikaların altına sığınarak sinsi bir yığılma politikası yürütüyor. PYD üzerinden Suriye topraklarına yapılan operasyon, PKK üzerinden Türkiye'ye yapıldı. 15 Temmuz başarılı olsaydı, Suriye topraklarından Türkiye'ye saldırılar olacaktı. Batı'nın en büyük projesi Türkiye'nin bölge ülkeleriyle çatıştırılmasıdır. İran, Astana zirvesinden rahatsız."





#İbrahim Karagül
#TVNET
#Nedret Ersanel
#Büyük Oyun
8 yıl önce