|

Hürriyet ırkçılık peşinde!

Suriyeli misafirlerimize karşı son günlerde eş zamanlı olarak yöneltilen nefret söylemlerinin şiddeti arttı. Hükümet yetkilileri 'sağduyu' çağrılarını sık sık yinelerken, Hürriyet ise ırkçı bir habere imza attı. Suriyeli vatandaşları hedef gösteren gazete, sahillerin duman altı olduğunu ve halkın şikayetçi olduğunu öne sürdü.

Yeni Şafak
11:07 - 5/07/2017 Çarşamba
Güncelleme: 11:22 - 5/07/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Hürriyet, Suriyelilere yönelik nefret söylemlerine destek olacak provokatif bir manşet attı.
Hürriyet, Suriyelilere yönelik nefret söylemlerine destek olacak provokatif bir manşet attı.

Son günlerde bazı basın yayın organları ve sosyal medya hesapları üzerinden Suriyeli sığınmacıların suçu tırmandırdıklarına yönelik servis edilen haber ve yorumlar dikkati çekiyor. Tartışmalara da yol açan iddiaların ardından Hürriyet yeni bir skandala imza attı.

Yetkililerin 'sağduyu' çağrılarına karşı Hürriyet bugünkü manşetinde Suriyeli sığınmacıları açık açık hedef gösterdi.

Suriyelilerin İstanbul'da gittiği ilçeleri yazan gazete, Yeşilköy ve Florya sahillerine gidenlerin 'çoğunun Suriyeli' olduğunu yazdı. Bölge halkının ise şikayetçi olduğunu iddia etti.


İçişleri Bakanlığı'ndan önemli çağrı

İçişleri Bakanlığı'ndan Suriyeliler ile gerginliğe ilişkin açıklama yapıldı.

Açıklamada, gerginliklerin abartılarak infial yaratılmaya çalışıldığı belirtildi.

Suç oranı açıklandı

İçişleri Bakanlığı, "Suriyelilerin Türkiye'de suça katılma oranı yüzde 1,32'dir. Suça karışanlarla ilgili adli işlemler derhal yapılmaktadır" açıklaması da yaptı.


Sosyal medyadan başlattılar

Türkiye’ye sığınan Suriyelilere karşı Twitter'da nefret içerikli sosyal linç başlatıldı. #SuriyelilerEvineDönsün etiketiyle yapılan yorumlara başta FETÖ’cü hesaplar olmak üzere Demet Akalın gibi sanatçılar da destek verdi.

#Hürriyet
#Suriyeliler
7 yıl önce