|

Hükümet garanti

Başbakan Yıldırım, cumhurbaşkanlığı sistemiyle istikrarın kalıcı hale geleceğini Kayserililere şöyle anlattı: "Kayserililer garanti işi sever. İşte bu anayasayla birlikte hükümet işi garanti. Cumhurbaşkanını seçeceksiniz, hükümeti de kuracaksınız. Kararınıza kimse karışamayacak"

Yeni Şafak
04:00 - 3/04/2017 Pazartesi
Güncelleme: 08:52 - 3/04/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Başbakan Yıldırım'ın Kayseri mitingine vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Kentteki temasları sırasında Yıldırım'la konuşan yaşlı bir kadın gözyaşı döktü.
Başbakan Yıldırım'ın Kayseri mitingine vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Kentteki temasları sırasında Yıldırım'la konuşan yaşlı bir kadın gözyaşı döktü.

Başbakan Binali Yıldırım referandum kampanyasını doludizgin sürdürüyor. Yıldırım, dün ilk olarak Ankara’da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte Başkentlilere hitap etti, ardından Kayseri’ye geçti. Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan coşkulu kalabalığa konuşan Yıldırım, yeni anayasayı milletin 16 Nisan’da kabul etmesi halinde istikrarın kalıcı olacağına vurgu yaptı, hükümetin garanti altına alınacağını belirtti. Kayseri’ye hızlı tren ve şehir hastanesi müjdeleri de veren Yıldırım şöyle konuştu:

O DERT ORTADAN KALKIYOR

“Kayserililer garanticidir, garanti işi severler. İşte bu anayasayla birlikte hükümet işi garanti. Sandık kapandı, Türkiye’de hükümet kuruldu. Böyle vekilleri seç, Ankara’ya gönder, onlar, günlerce partiler uğraşsın, ‘hükümet kurdu, kurmadı’ derdi ortadan kalkıyor. Kayseri rekor çıkaracak rekor! Hükümet kurma işini vekillerden alıyoruz, aslına, millete veriyoruz. Siz kuracaksınız hükümeti, cumhurbaşkanını seçeceksiniz, hükümeti de kuracaksınız. Bundan sonra Türkiye’yi hep güçlü hükümetler yönetecek. İktidarın milletten başka sahibi olmayacak. Ne bürokrasi ne yargı ne de askeri bürokrasi milli iradeye, sizin kararınıza asla karışamayacak. Millet kimi seçtiyse ülkeyi o yönetecek, hesabı veren de o olacak. Bu yeni anayasa ile ekonomi daha istikrarlı hale geliyor, Türkiye dış politikası daha da güçleniyor”

ADAM TEK, PATRON MİLLET

“Tek adam olacak ama patron millet olacak. Hükümetler manşetlerle gidiyordu. 28 Şubat’ı hatırlayın. Rahmetli Erbakan’ı hatırlayın. Bu utancı tarihe gömmeye hazır mısınız? Bu referandum gençlerin referandumu. Biz Türkiye’nin genç beyinlerinin enerjisinin siyasette yansımasını istiyoruz. Onlar ‘gençler bu işten anlamaz’ diyor. Biz aksini söylüyoruz. Bizim gençlere güvenimiz tam. Ama onlar gençleri kendi istismar siyasetine bir dolgu malzemesi olarak görüyorlar. Kılıçdaroğlu diyor ki, ‘gençler bu işten anlamaz...’ Ey Kılıçdaroğlu, bu gençler var ya bu gençler, 15 Temmuz gecesi tanklara, tüfeklere kafa tuttular.”


MAKAM SEVDAMIZ YOK

“Bu CHP ne yaptığını bilmiyor. 2011 seçim beyannamesinde şöyle yazıyor: Seçilme yaşı 21 olsun. Sonra Mahmut Tanal kanun teklifi veriyor, ‘21 yaş olmaz, 18 olsun’ diyor. Bunların derdi millete hizmet edilmesin. 16 Nisan geliyor. HDP, PKK ve FETÖ kol kola girmiş ‘hayır’ için çalışıyorlar. Bunlar yetmezmiş gibi Avrupa’daki bazı ülkeler de girmiş. Kandil’deki teröristler sabah akşam açıklama yapıyorlar. ‘Evet’ çıkarsa biz biteriz. Milletin rüzgarı onların Kandil’ini söndürecek. Bunların Kandil’ini söndüreceğiz. Avrupa’daki şer ittifakı ‘evet’ izin vermiyor. Neden? ‘Evet’ten korkuyorlar. Korkunun ecele faydası yok. Kılıçdaroğlu demiş ki, ‘Biz Binali Yıldırım’ın makamını korumak için ‘hayır’ diyeceğiz. Biz senin gibi makam, koltuk sevdalısı değiliz.”

Destan yazdınız

Ankara’daki toplu açılış töreninde, kentte 1,5 milyar lira değerindeki 193 eserin hayırlı olmasını dileyen Başbakan Yıldırım, buradaki konuşmasında milletin 15 Temmuz’daki destansı direnişini hatırlattı. FETÖ’nün darbe girişimi sırasında Ankara’nın büyük bir kahramanlık gösterdiğini vurgulayan Yıldırım, “Ankara 15 Temmuz akşamında bir destan yazdı. Öyle bir destan yazdı ki darbe girişiminde bulunan alçak FETÖ teröristleri Ankara, İstanbul ve Sayın Cumhurbaşkanımızın bulunduğu Marmaris’i öncelikli hedef olarak seçtiler” dedi.

Kurtuluş Savaşı'ndaki gibi

Devletin merkezi olan Cumhurbaşkanlığı’nın, TBMM’nin, Başbakanlığın, Genelkurmay Başkanlığının bulunduğu Ankara’nın darbeciler için önemli olduğunu anlatan Yıldırım, şöyle konuştu: “Ankara’yı darbeciler özellikle ele geçirmek istediler. Çünkü Ankara ele geçirilirse devlet ele geçecekti ancak beklemedikleri büyük bir direnişle karşılaştılar. Ankara o gece Cumhurbaşkanımızın çağrısına kulak vererek akın akın meydanlara indi; Meclis’i, Külliye’yi, Başbakanlığı, Genelkurmayı korudu Ankaralılar, can verdiler ama ama teröristlerin başkenti işgal etmesine izin vermediler. Kurtuluş Savaşı’nda düşmanı Polatlı’da durduran, İzmir’e kadar kovalayan Ankara, 15 Temmuz’da da içimizdeki düşmanı durdurdu. Darbecilere darbeyi vurdunuz Ankaralılar, Allah sizden razı olsun. 15 Temmuz gecesinde Ankara ile milletimizle bir kez daha gurur duyduk.”

#Hükümet
#Başbakan
#Binali Yıldırım
7 yıl önce