|

HSYK’dan 454 kişilik sürpriz kararname

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), 1. Dairesi, 427'si adli, 27'si idari yargıda olmak üzere 454 kişilik bir kararname yayımladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/02/2017 Salı
Güncelleme: 05:44 - 28/02/2017 Salı
Yeni Şafak
HSYK’dan 454 kişilik sürpriz kararname
HSYK’dan 454 kişilik sürpriz kararname

Kararname ile Yargıtay'a 100'e yakın tetkik hakimi görevlendirildi. 15 Temmuz darbe girişimin ardından çok sayıda Yargıtay Tetkik Hakimi ihraç edilmişti. Kararnameyle, FETÖ'nün yargı ayağına ilişkin soruşturmada açığa alınan 60'a yakın isim de, yeniden görevlerine başlatıldı. Bu isimlerin, haklarında FETÖ iltisakını gösteren yeterli delil bulunamadığı gerekçesiyle açığa alınma kararlarının kaldırılarak, yeni görevlerine atandığı belirtildi.



ŞAHİN ANKARA BAŞSAVCIVEKİLİ


Kararname ile daha önce çeşitli sebeplerle meslekten istifa eden veya emekliliğe ayrılan 88 isim de yaptıkları başvuru üzerine yeniden göreve atandı. 2004-2008 yılları arasında Konya Başsavcılığı yapan ve FETÖ'nün bir dönem suç örgütleriyle irtibatlandırmaya çalıştığı eski savcı Mehmet Fatih Özdemir de bu kapsamda İstanbul Savcılığına getirildi. Kararname ile Ankara Batı (Sincan) Başsavcıvekili Ergün Şahin, Ankara Başsavcıvekilliği görevine getirilirken, Ankara Sulh Ceza Hakimi Savaş Şahinbay da, Ankara Bölge Adliye Mahkemesi üyeliğine atandı. 2014'teki HSYK seçimlerinde YARSAV'dan aday olan İstanbul Hakimi Berrin Lale Şenoymak da, Ankara Bölge Adliye Mahkemesi üyesi oldu. Kararname ile ayrıca Hak-Par'ın kapatılmasını isteyen eski Ankara Savcısı Hasan Coşkun Çetinbinici de, Ankara Savcılığına atandı.


#HSYK
#Kararname
#Yargıtay
8 yıl önce