|

Hong Kong’tan ihbar var

Sahte ihbarlarla soruşturmaları sulandırmaya çalışan FETÖ’cülere darbe vuruldu. Bursa’da sahte isimle yollanan ihbar mektubunda, vatansever askerlerin de adının olduğu belirlendi. Yapılan araştırmada, ihbarların Hong Kong’tan yollandığı tespit edildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/04/2017 Cuma
Güncelleme: 07:25 - 14/04/2017 Cuma
Yeni Şafak
Hong Kong’tan ihbar var
Hong Kong’tan ihbar var

15 Temmuz darbe girişiminin ardından darbe soruşturmalarını sulandırmaya çalışan FETÖ’nün bir oyunu daha deşifre oldu. İsimsiz ihbar mektuplarıyla FETÖ mensubu olmayan çok sayıda kişiyi karalayama çalışan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “At izi it izine karıştı” diyerek tepki gösteren FETÖ’nün sahte ihbarları Hong Kong’tan gönderdiği belirlendi. Bursa Emniyet Müdürlüğü’ne Ahmet Kara ismiyle darbe girişiminden 7 gün sonra gönderilen ihbar elektronik ihbar mektubunda, “Bursa’da görevli bir asker olarak son darbe girişiminin önemli ayaklarından birini Bursa’da bastırılmış olmasını memnuniyetle karşılamakla beraber maalesef tehlikenin sanıldığı gibi birkaç askerden ibaret olmadığını adım gibi biliyorum” denildi ve FETÖ’cü olduğu ileri sürülen bir isim listesi verildi. Bu listede gerçekten darbe girişimine katılarak deşifre olmuş kişilerin yanısıra darbeyi bertaraf etmek için çabalayan subaylar da vardı.

VATANSEVER SUBAYLAR LİSTEDE

O subaylardan ikisi, Bursa’da darbe karşıtı Bursa Jandarma Erkan Başkanı Albay Kemal Şahintürk’ün, darbecilerin toplantı yaptığı Osmangazi Jandarma Komutanlığı’na sızarak bilgi toplaması ve polislere yardımcı olarak cuntacıların gözaltına alınmasını sağlayan Yüzbaşı Mahmut Şevket Soyer ile Yüzbaşı Ali Bülbül’dü. Bu mektupla birlikte mağduriyetler de oluştu. Cunta ekibinin gözaltına alınmasını sağlayan Ali Bülbül, bu mektubun ardından tanıkken şüpheli konumuna geldi. Bursa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi tarafından hakkında yapılan tahkikatın ardından tutuklandı. Yaklaşık 1 hafta tutuklu kaldıktan sonra diğer subayların ifade vermesi sonucu serbest bırakıldı.

IP ADRESİ BELİRLENDİ

Yapılan incelemede, bu ihbar mektubunın “16.193.159.18” IP numarasıyla gönderildiği belirlendi. IP incelemesiyle mektubun gönderildiği adresin Hong Kong’un Sara eyaletinde olduğu belirlendi. Güvenlik birimleri bu adresin VPN yönlendirmesiyle mi bu şekilde görüldüğünü yoksa mektubun Hong Kong’tan mı gönderildiğini ortaya çıkarmaya çalışıyor.

#FETÖ
#Hong Kong
7 yıl önce