|

'Hollanda hükümeti uluslararası hukuku çiğnedi'

Hollanda'da yaşanan diplomatik skandala ilişkin gelişmeleri değerlendiren Adalet Bakanı Bozdağ, "Uluslararası hukuk çerçevesinde gereken adımları atacağız. Konu inceleniyor" dedi.

Yeni Şafak
10:18 - 13/03/2017 Pazartesi
Güncelleme: 17:08 - 13/03/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Hollanda'da yaşanan diplomatik krize dair 24 TV yayınında açıklamalarda bulundu.



Bakan Bozdağ'ın açıklamalarından önemli maddeler şöyle:


"Hollanda hükümeti uluslararası hukuku çiğnedi. Uluslararası hukuk çerçevesinde gereken adımları atacağız. Konu inceleniyor. Bugün Bakanlar Kurulu'nda tartışacağız.



Sayın Bakanın dolaşım hakkı, seyahat hakkı, diplomatik hakları ve ifade hakkı engellendi. Hollanda kendini bilecek. Uluslararası düzeyde adım atacağız.



FETÖ Hollanda'nın dostu

FETÖ Hollanda'da himaye görüyor. Kim Türkiye'nin aleyhine iş yapıyorsa, Hollanda'nın dostudur. Hollanda suçüstü yakalandı. Yol kesmenin bir anlamı de eşkıyalıktır. Devletler yol kesmez. Bu bir suçüstü halidir.



AB yetkililerine sesleniyorum; Değerlere Hollanda hükümetinin yaptığı uyuyor mu? Bu Avrupa için bir felaket.



'Hayır'dan yana taraf alan bir rapor

Venedik Komisyonu Raporu bizim için yok hükmündedir. Bizim açımızdan bu raporun objektifliği yoktur. Adil ve teknik değil. Tamamen siyasi bir rapordur. Türkiye'nin yürüyen halkoylaması sürecine müdahale eden ve hayırdan yana taraf alan bir rapordur. Bunun bir bağlayıcılığı yok. Venedik Komisyonu, hükümetler talep ederse rapor yapar ama biz görevlendirmedik."




  1. Ne olmuştu?
  2. Hollanda hükümeti, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın Türk toplumuyla ve diplomatik temsilcilerle bir araya gelmek amacıyla yapacağı ziyaretleri engellemişti.
  3. Dışişleri Bakanlığı da halen izinli olarak Türkiye dışında bulunan Hollanda Büyükelçisinin bir müddet görevine dönmemesini istemişti.
  4. Rotterdam'da Başkonsolosluğuna geçmesine müsaade edilmeyen Kaya'nın önce korumaları gözaltına alınmıştı. Kaya'yı aracından çıkarmaya çalışan polis, vinçli çekici getirip aracı zorla çekme girişiminde bulunmuştu. Aracın kilidini açmak zorunda kalan Bakan Kaya, başka bir araçla polis eskortuyla Almanya'ya götürülmüştü.
  5. Hollanda güvenlik güçleri, Kaya'ya destek vermek için gelen binlerce Türk vatandaşını dağıtmak için polis köpekleri ve atlı polisleri kullanarak sert şekilde müdahale etmişti.





#Bekir Bozdağ
#Hollanda
7 yıl önce