|

Hırsızmış

Meclis Araştırma Komisyonu'nda dinlenen Emekli Albay Mustafa Önsel, başyaver Ali Yazıcı'nın kurmay albaylığa geçiş sınavında Türkçe sorularının hepsini yapmasının imkansız olduğunu vurguyarak FETÖ'nün sınavlarda çaldığı sorulara değindi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/10/2016 Cumartesi
Güncelleme: 19:31 - 14/10/2016 Cuma
Yeni Şafak

15 Temmuz darbe girişimini araştırmak amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu, ilk dinlemelerini gerçekleştirdi. FETÖ'nün TSK'ya nasıl sızdığı başta olmak üzere mali yapısı ve din üzerinden yaptığı istismar konularında bilgi sahibi olan isimler görüşlerini komisyon üyelerine aktardı.



3 KİŞİ DİNLENDİ


Balyoz davasında 4 yıl cezaevinde yatan emekli Jandarma Albay Mustafa Önsel, Çukurova Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurul Üyesi Prof. Dr. Mustafa Öztürk ve Polis Akademisi Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Şafak Çomaklıda komisyonda dinlendi. Önsel, FETÖ'nün sınavlarda çaldığı sorulara değinerek, darbe girişimi kapsamında tutuklanan ve darbe girişimine kadar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başyaveri olan Ali Yazıcı'nın nasıl yükseldiğini anlattı. Örgütün TSK'y 1985 yılında sızmaya başladığını söyleyen Önsel, 1994 yılında yapılan ve 'general' olma şartı olan kurmay albaylık sınavında Türkçe soruları tam yapan subaylar olduğunu belirtti.



TAM PUAN İMKANSIZ


Önsel, Yazıcı'nın da o dönem Türkçe soruları tam yapan öğrencilerden biri olduğunu ifade etti. "Matematiği belki yaparsınız ama yani Türkçeden tam yapmak çok büyük bir rastlantı sonucu olabilir" diyen Önsel, "Bu mümkün değildir yani on binde 1 falan. İmlayı bilirsiniz, şunu bilirsiniz ama 55 bin tane yazardan, 155 bin eserinden 1 tanesini sorar, siz edebiyat profesörüsünüz ama onu bilmiyorsunuzdur ve yapamazsınız. Sadece o yıl Kuleli Askeri Lisesinde 250 kişiye yakın Türkçe sorularını tam yapıyor" dedi.


#Meclis Araştırma Komisyonu'
#Mustafa Önsel
#Ali Yazıcı
8 yıl önce