|

Himmetler ABD'li senatörlere

FETÖ’nün Konya’daki kasası firari Memduh Oğuz'un örgüt üyeleri vasıtasıyla ABD’deki cumhuriyetçi ve demokrat senatörlere 3 Milyon 524 Bin Dolar verdiği ortaya çıktı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/05/2017 Perşembe
Güncelleme: 06:46 - 11/05/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Mayıs 2015’te gözaltına alınan Memduh Oğuz, 'kaçma şüphesi yoktur' denilerek serbest bırakılmasının ardından kayıplara karıştı.
Mayıs 2015’te gözaltına alınan Memduh Oğuz, 'kaçma şüphesi yoktur' denilerek serbest bırakılmasının ardından kayıplara karıştı.

15 Temmuz öncesi adli kontrolle serbest bırakılan örgütün kasalarından Memduh Oğuz’la ilgili MASAK incelemesi sonuçlandı. İnceleme sonrası hazırlanan raporda, örgüt adına toplanan himmetlerin ABD’li senatörlere peşkeş çekildiği ortaya çıktı.

OKULLARA DA PARA GÖNDERMİŞ

Öncelikle Oğuz’un telefon rehberinde yer alan isimler mercek altına alındı ve ABD’de yaşadığı tespit edilen 8 kişi incelendi. 8 şüpheli ismin hem cumhuriyetçi hem de demokrat senatörlere ve çeşitli resmi komisyonlara 2015’e kadar 3 Milyon 524 Bin Dolar bağışta bulunduğu belirlendi. Oğuz’un 2008 yılında Konya’daki FETÖ ile bağlantılı Gevher Nesibe Sultan Eğitim ve Kültür Merkezi’ne, 2013 yılında ise ABD’de bulunan FETÖ’ye bağlı okullara yüklü miktarda bağışta bulunarak terör örgütüne fon sağladığı ifade edildi.

KAYNAĞI ARAŞTIRILIYOR

Bağışçıların değişik tarihlerde bin 517 adet bağış işlemi gerçekleştirdiği aktarılan raporda bu bağışlardan 60’ının iade edildiği vurgulandı. Raporda ABD’li senatörlere ve çeşitli resmi komisyonlara bağışlanan paraların kaynağının Türkiye olup olmadığının ve bu paraların neye karşılık bağışlandığının araştırılmasına devam ettiğine dikkat çekildi. Oğuz’un 2013 yılındaki banka hesaplarında yaklaşık 1 Milyon TL’lik bir kaynağı belirsiz mal varlığı artışı tespit edilirken, bunun nedeninin FETÖ’nün ABD’deki eğitim kurumlarına gönderilen bağış ve hibeler olduğu tespit edildi.

#FETÖ
#ABD
#​15 Temmuz
7 yıl önce