|

Himmet çarkının başında

FETÖ'cülerin avukatı Hüseyin Ataol’un iş adamlarından toplanan himmet çarkını yönettiği ortaya çıktı. Ataol, iş adamları Faruk Güllüoğlu, Akfa Holding’in patronu Fatih Aktaş'tan himmet toplatmış!

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/01/2017 Salı
Güncelleme: 00:23 - 10/01/2017 Salı
Yeni Şafak

Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik 15 Temmuz darbe girişiminden sonra başlatılan soruşturmalarda şüpheli eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer'in avukatı Hüseyin Ataol'un, örgüt üyelerine ışık evi sağladığı ve toplanan himmeti organize eden isimlerden biri olduğu ortaya çıktı. Ataol'un aynı zamanda örgüt içi para transferi gerçekleştirilmesi için örgüt üyelerine talimat verdiği belirlendi.



ELEMANI ANLATTI


TUSKON'a bağlı İstanbul Genç İş Adamları Derneği (İGED) Halkla İlişkiler bölümünde çalışan Ceyhun D., FETÖ soruşturması kapsamında Ataol'un örgütteki rolü ile ilgili ayrıntılı bilgi verdi. 2010 yılında İGED'de çalışmaya başladığını söyleyen Ceyhun D., Avukat Hüseyin Ataol'la sık sık görüştüğünü dile getirdi. Ceyhun D., 'Ataol benden kiralık ev bakmamı istemişti. Bulduğum evleri kiralamasında Ataol'a aracılık ettim. Daha sonra ise yanında işe başladım” dedi.



PARALARI TAŞIDIM


2014 yılının başlarında Ataol'un 'Okutulan ve burs verilen öğrenciler var. Sen al şu parayı Metrocity'ye git, orada Yalçın veya Yılmaz isimli birisi senden parayı alacak' dediğini söyleyen Ceyhun D. ifadesini şöyle sürdürdü: “Dediği adrese gittiğimde tarif ettiği kişiyle buluşup parayı verdim. Kendisinin telefonunu da istedim ancak bana, 'Abi telefona gerek yok bir sonraki buluşma Sapphire AVM'de olacak' dedi.”




300 BİN TL GÖTÜRDÜM


“Para alışverişi 2016 yılının Ramazan ayına kadar düzenli devam etti. Ayda iki kere para götürüyordum. Götürdüğüm para miktarı sürekli değişiyordu. İlk başlarda 3 bin TL, sonra tek seferde 10 bin ve 20 bin TL götürdüm. Aylık 20 bin TL'yi geçmiyordu. 2 yıl boyunca aracılık ettiğim para miktarı 250 bin ile 300 bin TL arasında para götürmüşümdür. Ataol bu paranın kaynağından bana hiç bahsetmedi.”



YUNANİSTAN'A KAÇMIŞ


“Ataol'un, bu paraları İGED'e üye kişilerden himmet olarak topladığını düşünüyorum. Çünkü bazı üyeler ile arası çok iyiydi. Bunlar Güllüoğlu Baklava'nın sahiplerinden Faruk Güllüoğlu, Akfa Holding'in patronu Fatih Aktaş, Sayın kardeşlerdi. Beşiktaş bölgesinde kalan 11-12 kişi için Hüseyin Ataol'un talimatı ile Kağıthane'de bir AVM'nin dış tarafındaki Ataol ve Hasan Küçük'ün sahibi oldukları bir kafede iftar verdiler. Ataol'u en son o zaman gördüm. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Ataol'u görmedim. Kendisinin Yunanistan'a geçtiğini duydum. İşimi kaybetmemek için Hüseyin Ataol ne isterse yaptım.”  İSTANBUL


#FETÖ
#Hüseyin Ataol
#Faruk Güllüoğlu
#Akfa Holding
8 yıl önce