|

Hiçbir güç bu bileği bükemez

15 Temmuz 2016’da FETÖ’cü alçakların iç savaş girişimini, efendilerinin işgal planlarını kanlarıyla, canlarıyla durduran, tanklara, kurşunlara direnen milletimiz, bir yıl sonra dün, bir destan daha yazdı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/07/2017 Pazar
Güncelleme: 04:03 - 16/07/2017 Pazar
Yeni Şafak
​Hiçbir güç bu bileği bükemez
​Hiçbir güç bu bileği bükemez

Türkiye genelinde dev kalabalıklar, büyük bir öfke ve kararlılıkla meydanlara yürüdü. Milyonlarca insan, sel olup, 36 kişinin şehit edildiği, direnişin sembolü olan “15 Temmuz Şehitler Köprüsü”ne aktı. İstanbul’da 15 Temmuz gecesi direnişin yaşandığı, şehitlerin verildiği her yerde yüzbinlerce insan toplandı. Doğudan batıya, kuzeyden güneye bütün şehirlerde, ilçelerde anma törenleri yapıldı. Van’dan İzmir’e büyük kalabalıklar vatan ekseninde, omuz omuza görüntü verdi. Türkiye, bütün dünyaya, taşeronlarına, terör örgütlerine boyun eğmeyeceğini, asla diz çökmeyeceğini bir kez daha ilan etti!


İstanbul böyle kalabalık görmedi

*Çengelköy, Kısıklı ve Altunizade’de toplanan milyonlar yürüyerek anma etkinliklerinin merkezi olan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne ulaştı.

Şehitler Anıtı'nda Kur’an okundu, dua edildi.

*Boğaz doldu taştı, köprüye çıkan tüm yollar kapandı.

*Yol boyu evler bayraklarla donatıldı.

*Vatan Caddesi ve Saraçhane kırmızı beyaza büründü.


90 bin
camide
sela

15 Temmuz’daki hain darbe girişimi sırasında millete, ihanete karşı birlik ruhu aşılamak ve manevi güç vermek için camilerden selalar okunmuştu. Anma törenleri kapsamında gece saat 00.13’te 90 bin camiden yine selalar okundu. Cami ve minarelerinışıkları da sabah namazına kadar açık tutuldu.

#15 Temmuz
#FETÖ
7 yıl önce