|

Hesap günü 29 Mayıs

15 Temmuz’un İstanbul ayağında rol alan hainlerin hesap günü için manidar bir tarih belirlendi. Başterörist Gülen ve 6’sı general 24 sanığın bulunduğu iddianameyi kabul eden 14. Ağır Ceza Mahkemesi, ilk duruşmanın İstanbul’un fetih tarihi 29 Mayıs’ta görülmesine karar verdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/03/2017 Saturday
Güncelleme: 06:34 - 11/03/2017 Saturday
Yeni Şafak
İstanbul’daki darbecilere fetih mesajı
İstanbul’daki darbecilere fetih mesajı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Can Tuncay tarafından yürütülen 15 Temmuz ana soruşturması geçtiğimiz günlerde tamamlanmıştı. FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ile 6'sı general 24 sanık hakkında hazırlanan iddianameyi kabul eden İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Cem Karaca, belirlediği duruşma günüyle darbeci hainlere ince bir mesaj verdi. Karaca, ilk duruşma tarihi olarak İstanbul'un fethinin yıldönümü olan 29 Mayıs'ta karar kıldı.



89 ŞEHİTLİ İDDİANAME


Hazırlanan 351 sayfalık iddianamede, İstanbul genelinde şehit edilen 89 isim 'maktul' sıfatıyla, darbecilerin kaçırmaya çalıştığı 1. Ordu Komutanı Ümit Dündar, Deniz Harp Okulu Komutanı Mesut Özel, Deniz Harp Akademisi Komutanı Tayyar Ertem ve eşi Emel Ertem ile Harp Akademileri Komutanı Tahir Bekircioğlu 'müşteki', aralarında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da bulunduğu 89 kişi ile TBMM, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı, Doğan Holding, Digitürk, Casper A.Ş. de 'suçtan zarar görenler' sıfatıyla yeralıyor.



HAİNLERİN 8'İ FİRARİ


İddianamede 3. Kolordu Komutanı Korg. Erdal Öztürk, Tümg. Fethi Alpay, Tuğg. Eyyüp Gürler, Tuğg. Özkan Aydoğdu, Tuğg. Yüksel Durak, albaylar Ahmet Gümüş, Mehmet Kapan, Muzaffer Düzenli, Müslüm Kaya, Nebi Gazneli, Ömer Faruk Özköse, Sadık Cebeci, yarbaylar Şakir Çınar, Fatih Karakaya ve Binbaşı Murat Yanık tutuklu şüpheli olarak bulunuyor. FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in '1 numaralı' şüpheli olarak yeraldığı iddianamede; Tuğg. Mehmet Nail Yiğit, albaylar Ahmet Zeki Gerehan, Onur Özden, Rıfkı Keser, Uzay Şahin ve yarbaylar İrfan Arat, Engin Durmaz ile Binbaşı Mehmet Murat Çelebioğlu, hakkında yakalama kararı bulunan firari şüpheliler olarak dikkat çekiyor.



DURUŞMAYA TARİHİ GÜN


Başsavcıvekili İsmail Uçar'ın onayladığı iddianame ile 72 klasör evrak, mahkemeye sunuldu. İddianameyi kabul eden Cem Karaca başkanlığındaki 14. Ağır Ceza Mahkemesi, tensip zaptı düzenlendi. Zapta göre, davanın ilk duruşması 29 Mayıs 2017 günü gerçekleştirilecek. 4 gün boyunca sürecek duruşmada İstanbul'daki darbeyi planlayan FETÖ'cü generaller ilk kez hakim karşısına çıkacak.



92'şer defa ağır müebbet


İddianamede, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen hakkında 92 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 56 yıldan 174 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Diğer şüphelilerden Tümgeneral Fethi Alpay, Tuğgeneral Mehmet Nail Yiğit, Tuğgeneral Özkan Aydoğdu, Tuğgeneral Eyyup Gürler, Albaylar Muzaffer Düzenli, Uzay Şahin, Onur Özden, Ahmet Zeki Gerehan, Mehmet Murat Çelebioğlu ve Murat Yanık'ın da aynı suçlardan ayrı ayrı 92 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 56 yıldan 174 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor.










#15 Temmuz
#14. Ağır Ceza Mahkemesi
#FETÖ
#İstanbul
7 years ago