|

Hepsi talimat almış

FETÖ'cü hainlerin mahkemelerde hep aynı yalanları söylediğine dikkat çeken Adalet Bakanı Gül, "Örgüt oldukları buradan da belli. Tek bir merkezden talimatla hepsi aynı şeyi yapıyor. İnkar etseler de deliller ortada. Hak ettikleri cezayı çekecekler" dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/08/2017 Pazar
Güncelleme: 01:40 - 27/08/2017 Pazar
Yeni Şafak
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, 15 Temmuz darbe girişimine imza atan FETÖ’cü hainlerin hepsinin de mahkemede aynı yalanları sıraladığına dikkat çekerek “Örgüt oldukları buradan da belli. Tek bir merkezden talimatla hepsi aynı şeyi yapıyor” dedi. TRT Haber’de soruları cevaplandıran Gül, teröristlerin yalanlarına karşın delillerin sabit olduğunu, darbecilerin hak ettikleri cezayı mutlaka alacaklarını belirterek şöyle konuştu: “FETÖ ile mücadelede kararlı bir şekilde, bir an evvel sonuçlanmasına yönelik yargı makamları çalışıyor. Bu hususta asla bir gevşeklik sözkonusu olmadan. 15 Temmuz hain darbe girişimini gerçekleştiren bu terör örgütünün tüm üyeleri, yöneticileri adalet önünde hesap veriyorlar ve cezalarını da çekecekler. Hakim ve savcılar bu konuda hukukun gereği neyse o hususta çok adil bir şekilde yargılama yapıyorlar. Herkes bağımsız Türk mahkemelerine güvensin. Yalan söyleseler de inkar etseler de bütün deliller ortada. 250 şehidimizin ruhu incinmeden adil bir şekilde yargılamalar sürüyor. Herkes, bu terör örgütleri de hak ettiği cezayı çekecektir, görecektir.”

ÖKSÜZ CEVABI GELMEDİ

Almanya’da bulunduğu düşünülen Adil Öksüz’ün iade edilmesi talebine henüz cevap gelmediğini söyleyen Gül, “Bakanlık olarak istedik. Almanya’nın bu talebimize olumlu, olumsuz ve belgeli bir şekilde cevap vereceğini düşünüyoruz. Vermek zorunda. Uluslararası hukukun gereği de bunu bekliyoruz” dedi. ABD’de yaşayan FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in iadesi sürecini de takip ettiklerinin altını çizen Gül, “Vermemekteki ısrar, terör örgütlerinin yanında durma anlamında bütün dünyanın gözü önünde gerçekleşiyor. O ülkelerin itibarını olumsuz etkiler bu durum. Hukuk çerçevesindeki taleplerimizi yenileyeceğiz.”

#Abdulhamit Gül
#Adil Öksüz
7 yıl önce