|

‘Hayır’cılara bakın öyle karar verin

Başbakan Yıldırım, milletin bölücülerden de FETÖ’cülerden de vesayetçilerden de ‘evet’ mührünü vurarak hesap soracağını söyledi. Yıldırım, “Neden ‘evet’ diyoruz? PKK ‘hayır’ diyor, onun için ‘evet’ diyoruz. FETÖ ‘hayır’ diyor, onun için ‘evet’ diyoruz. HDP ‘hayır’ diyor, onun için ‘evet’ diyoruz. ‘Hayır’cılara bakın ona göre kararınızı verin. Bölücülüğe, FETÖ’ye ‘evet’ diyenlere bu millet nisanda, referandumda dersini verecek” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/02/2017 الإثنين
Güncelleme: 00:32 - 6/02/2017 الإثنين
Yeni Şafak
Başbakan Yıldırım, referanduma ilişkin 'hayır'cılara işaret etti.
Başbakan Yıldırım, referanduma ilişkin 'hayır'cılara işaret etti.

Başbakan Binali Yıldırım, “Memlekette güzel bir iş, faydalı bir iş olsa CHP hemen hareket geçer. Hatırlayın başörtüsü yasağını kaldıracağımız zaman 'Bu bir rejim meselesidir' dediler. 'Başörtüsü bir rejim sorunudur' diyen CHP'den Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesine taşıyacak bu anayasa değişikliğine ne demesini beklersiniz? Ona da rejim sorunu dedi. Ey CHP, ey Kemal Bey uyan artık. Türkiye rejimini seçti” dedi. Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi Temel Atma Töreni'nde konuşan Başbakan Yıldırım, şöyle devam etti:



ENGELLEMEYİ BAŞARAMADINIZ


“1923'te cumhuriyeti ilan ettik ve cumhuriyeti bugün daha da ileriye taşıyacak yeni anayasayı milletimizin huzuruna getiriyoruz. Her ne kadar siz (CHP) Meclis'te, aslanlar gibi kürsü işgal ederek, ayak ısırarak, burun kırarak bu anayasayı engellemeye çalıştıysanız da başaramadınız. Şimdi söz milletindir. Neden 'evet' diyoruz? PKK 'hayır' diyor, onun için 'evet' diyoruz. FETÖ 'hayır' diyor, onun için 'evet' diyoruz. HDP 'hayır' diyor, onun için 'evet' diyoruz. 'Hayır'cılara bakın ona göre kararınızı verin. Bölücülüğe 'evet' diyen, FETÖ'ye 'evet' diyenlere bu millet nisanda, referandumda dersini verecek. Bölücülerden de FETÖ'cülerden de vesayetçilerden de 'evet' mührünü vurarak hesabını soracaktır.”



KURUCU LİDERİN ÖNDERLİĞİNDE


Başbakan Binali Yıldırım, laf üstüne laf koyanlardan olmadıklarını, her zaman taş üstüne taş koyanlardan olduklarını belirterek, millete hizmet yolunda yılmadıklarını, durmadıklarını söyledi. “Kurucu liderimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde bu yollarda sürekli çalıştık, çalıştık” diyen Yıldırım, insanları mutlu etmek ve gelecek aydınlık Türkiye'nin kapılarını aralamak için birçok eseri Türkiye'ye, İstanbul'a kazandırdıklarını anlattı. Başbakan Yıldırım, İstanbul'un dünya şehri olduğunu, güzel ve yedi tepeli İstanbul'a 7 eser kazandırdıklarını belirterek, konuşmasına şöyle devam etti:



GENÇLERE MEKTUP YAZDI


Öte yandan referandum öncesi AK Parti Genel Başkanı ve Yıldırım'ın kaleme aldığı mektup, Türkiye genelinde oy kullanacak AK Parti Gençlik Kolları üyelerine elden teslim ediliyor. Mektupta özetle şu ifadelere yer veriliyor: “Kurucu Genel Başkanımız ve Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın ifade ettiği, 'Gençler bu ülkenin geleceğini, ellerinizde taşıdığınızı aklınızdan hiç çıkarmayınız. Durmak yok, koşacaksınız, koşacaksınız, risk alarak koşacaksınız' sözü kulağında çınlamalı. Unutma ki bu davanın, gençlik teşkilatlarında sizlerin üstlendiği görevleri yaparak yetişmiş bir lideri var. Gençlik ayağa kalkarsa Türkiye ayağa kalkar düsturuyla bu davanın liderine layık bir teşkilat olabilmek için sana büyük bir görev düşüyor.”



Yağmura rağmen devam


Konuşmasına ezan nedeniyle ara veren Yıldırım'ın, temel atma törenine katılan vatandaşlara “Yağmurda sizi daha fazla bekletmek istemiyorum.” diye seslenmesi üzerine, vatandaşlar da “Beraber yürüdük biz bu yollarda” şarkısını söyledi. Başbakan Yıldırım da vatandaşlara aynı şarkıyı söyleyerek eşlik etti. Yağmura rağmen, vatandaşlar meydanı terk etmedi.








Drone savarlı önlem


Törende geniş güvenlik önlemi alındı. Başbakanlık koruma ekibi, terör örgütlerinin bombalı saldırı için kullandığı drone adı verilen insansız hava araçlarını engellemek ve düşürmek için 'dronsavar' adı verilen bir cihazla tetikte bekledi.







  • Otobüs şoförünü kıramadı

  • Başbakan Yıldırım, Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Temel Atma Töreni sırasında kendisini evine davet eden bir vatandaşın teklifini geri çevirmedi. Başbakan Yıldırım, özel halk otobüsü şoförü 4 çocuk babası Rahmi Aslan'ın Üsküdar Küplüce Mahallesi'ndeki evine misafir oldu. Aslan ailesi, kapıyı açtıklarında baba Aslan'ın yanında Yıldırım'ı görünce şaşkınlıklarını gizleyemedi.
  • AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı'nın da eşlik ettiği ziyaret, yarım saat sürdü. Ailenin sorunlarını dinleyen Yıldırım, ilgili bakan ve belediye başkanlarıyla telefonla görüşerek gerekli talimatları verdi. Yıldırım, ziyaret sonrası Aslan ailesiyle hatıra fotoğrafı çektirdi.
#Başbakan
#Binali Yıldırım
#Fikirtepe
٪d سنوات قبل