|

Haydi pamuk eller cebe

FETÖ’ye finansal destek sağladığı gerekçesiyle tutuklu bulunan işadamı S.Ç’nin anlattıkları, örgütün iş adamlarından ‘himmet’ adı altında nasıl para topladığını gözler önüne serdi

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/05/2017 Perşembe
Güncelleme: 05:42 - 4/05/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Hazim Selli ve Bekir Baz
Hazim Selli ve Bekir Baz

Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak isteyen işadamı sanık S.Ç, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na önemli bilgiler verdi.

KHK ile kapatılan TUSKON’a üye işadamlarının teröristbaşı Gülen’in talimatıyla ‘Bank Asya’yı kurtarmak için’ para verdiğini anlatan S.Ç, bu amaçla düzenlenen ‘himmet’ toplantılarını şöyle anlattı: “Toplantıya firari TUSKON Genel Sekreteri Mustafa Günay, sözde ‘Ege Bölgesi İmamı’ Bekir Baz, Zaman gazetesi yazarlarından Ali Ünal da katıldı. Gülen kastedilerek, ‘Onun duasını alalım, onun için bir şeyler yapalım. Onun duasıyla buralara geldik, bu kurumları yaşatalım’ şeklinde sözler sarf edildi. Günay ve Baz, Gülen’le görüştüklerini, selamını getirdiklerini belirterek katılımcıların coşması için konuşmalar yaptı. Toplantıda, işadamı Hazim Sesli (‘bürokrasi imamı-tutuklu sanık), Hacı Boydak, Mustafa Seyitoğlu, Serdar Seyitoğlu, Ahmet Küçükbay, Ömer Faruk Kavurmacı ile Ramazan Davulcuoğlu (firari) da vardı.”

PARA HAVADA UÇUŞTU

“Hazim Sesli, mikrofonu eline alıp, ‘Size hocamızın selam ve dualarını getirdim. Kurumlarımıza sahip çıkma zamanıdır. Bu mesaj Fetullah Gülen tarafından gönderildi’ dedi. Örgütün (sözde) İstanbul imamı yeniden mikrofonu alarak, ‘Abiler, hocamızın talimatını aldınız. Bank Asya’yı kurtarma zamanıdır, haydi pamuk eller cebe...’ tarzında sözler söyledi. İşadamları, çeşitli miktarlarda bağışta bulunmaya başladı. Deyim yerindeyse paralar havada uçuştu. 300 bin ila 500 bin dolar gibi rakamlar telaffuz edildi. Sahneye çıkan bir kişi yüksek sesle kimin ne miktarda bağışta bulunduğunu söylüyor, diğer kişi kaç para olduğunu söyleyip, insanları dolduruşa getirip daha çok bağışta bulunmalarını sağlıyordu. ‘10 milyon oldu, 20 milyon oldu.’ gibi sözlerle katılımcıları coşturup daha çok bağışta bulunmaları isteniyordu.”

#TUSKON
#Bank Asya
#FETÖ
7 yıl önce