|

Halk yanıt arıyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, terör destekçisi ABD'nin PKK/PYD'ye yönelik desteğine tepki gösterdi.

Yeni Şafak
04:00 - 13/01/2017 Cuma
Güncelleme: 00:39 - 13/01/2017 Cuma
Yeni Şafak

Amerikan Washington Post gazetesi için 'Türkiye ABD'den daha iyisini hak ediyor' başlıklı bir makale kaleme alan Çavuşoğlu, DEAŞ ve PKK terörüyle aynı anda mücadele eden Türkiye'nin hayati öneme sahip meselelerde gözardı edildiğini kaydetti. Ankara-Washington ilişkilerinin çok gerilimli bir dönemden geçtiğini hatırlatan Çavuşoğlu, bunun sebebinin, ABD'nin PKK'nın ikiz kardeşi PYD'ye desteği olduğunu belirtti. Sözkonusu durumun halkta hayal kırıklığına yol açtığını ifade eden Çavuşoğlu, makalesinde şöyle yazdı:



'40 GÜN'Ü HATIRLATTI


“Türkiye'den, başından sonuna kadar, stratejik müttefikimiz ile YPG/PYD arasında ahlaki açıdan iflas etmiş işbirliğine katlanması beklendi. PKK, terörist eylemlerine devam etmesi için durmadan yüreklendirilirken, Türk halkı haklı olarak bazı zor sorulara yanıt arıyor. Türk halkı, tasarlamadığı yoğun iç ve dış baskılarla karşı karşıya. 15 Temmuz terörist darbe girişimi sonrası ABD, girişimi ancak 4 gün sonra kınayabildi, üst düzey bir yetkilinin ziyaretiyle dayanışma göstermesi için ise aradan 40 gün geçmesi gerekti. Biz, demokrasimizin ve anayasal düzenimizin yeniden tehdit edilmesini engellemek için almak zorunda kaldığımız tedbirler nedeniyle eleştiri bombardımanına uğrarken, darbe girişiminin arkasındaki isim, Fethullah Gülen, ABD'de serbestçe yaşıyor, milyar dolarlık FETÖ terör örgütünü Pensilvanya kırsalındaki malikanesinden idare ediyor.”



YENİ DÖNEM NASIL?


“Türkiye'deki anti-Amerikancılık kesinlikle radikal bir karaktere sahip değil, daha çok Avrupa'da gördüğümüz ideolojik tavırlara benzerlik gösterir ki bu da çaresiz bir hal değildir. Donald Trump 20 Ocak'ta yemin ederek görevine başladığında dostları ve müttefikleri, ABD'nin küresel olarak kendini nasıl konumlandıracağını merak içinde bekliyor.”


#Mevlüt Çavuşoğlu
#PKK
#DEAŞ
8 yıl önce