|

Halisdemir ile 8 kez görüştük

Cuntacı Semih Terzi’yi vurarak FETÖ’nün darbe girişiminin seyrini değiştiren Ömer Halisdemir’i şehit eden darbecilerin yargılandığı davada ÖKK Korgeneral Zekai Aksakallı ifade verdi. Aksakallı, 15 Temmuz gecesi Halisdemir ile 8 kez görüştüğünü belirterek, darbeci Semih Terzi’yi öldürmesi için talimat verdiğini anlattı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/03/2017 Salı
Güncelleme: 06:39 - 21/03/2017 Salı
Yeni Şafak
Zekai Aksakallı
Zekai Aksakallı

Özel Kuvvetler Komutanlığını (ÖKK) ele geçirmek isteyen cuntacı general Semih Terzi'yi vurarak Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin seyrini değiştiren Astsubay Ömer Halisdemir'i şehit eden darbecilerin yargılandığı davaya ÖKK Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı'nın ifadesi damga vurdu. Davanın görüldüğü Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesinin Başkanı İsmail Ademoğlu, önceki duruşmada tanık olarak dinlenmesine karar verilen Aksakallı'nın, duruşma günü il dışında olacağını belirttiğini ve 17 Mart'ta ifadesinin alındığını bildirdi.



YÜZÜ KIZAMIK ŞEKERİ GİBİYDİ


15 Temmuz günü Genelkurmay'daki Terörle Mücadele Toplantısı'na katıldığını ifade eden Aksakallı, saat 16.00 sıralarında önüne not bırakılması üzerine Orgeneral Yaşar Güler'in salondan ayrıldığını, daha sonra da toplantıya başkanlık eden Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanının salondan ayrıldığını anlattı. Aksakallı, “Ters giden bir şeyler olduğunu hissettim. Ne olduğunu anlamak için ben de toplantıdan ayrıldım. Koridorda daha sonra darbeci olduğu anlaşılan Tuğgeneral Mehmet Partigöç ile karşılaştım. Çok telaşlıydı. Yüzü de adeta kızamık şekeri gibi kıpkırmızıydı” dedi.



GÜVENDİĞİM BİR ASKERDİ


Toplantı sonrası eşiyle birlikte Gazi Orduevi'ne düğüne gittiğini ve saat 21.30 sıralarında da ayrıldıklarını aktaran Aksakallı, aralarında Fatih Yarımbaş'ın da bulunduğu cuntacıların kendisini kaçırmaya çalıştığı anları anlattı. Semih Terzi'nin Ankara'ya geldiğini öğrenince Ömer Halisdemir'i koruma astsubayı Makbul Uluğ aracılığıyla aradığını aktaran Aksakallı, şunları kaydetti: “Darbeci Ümit Bak ve Mahmet Ali Çelik'in takip edilmesi ve fırsat bulunursa etkisiz hale getirilmesi talimatını verdim. Bu şekilde Ömer Halisdemir ile 8 kez telefon görüşmem oldu. Son görüşmemizde kendisi güvendiğim bir asker olduğu için Semih Terzi'nin hain ve darbeci olduğunu söyleyerek onu öldürmesi talimatını verdim. Hatta bu konuşmamızda bu olayın sonunda şehadet olduğunu da belirttim ve hakkını helal etmesini istedim. O da 'helal olsun komutanım' diyerek helalleştik. Volkan Vural Yüzbaşı koruma astsubayımı arayarak Semih Terzi'nin Ömer Halisdemir tarafından vurulduğunu, Semih Terzi'nin yanında gelen kişiler tarafından Halisdemir'in de karşı ateşle vurulduğunu iletti.”



ÖRTÜYÜ KALDIRDIM ALNINDAN ÖPTÜM


Aksakallı, “Sabah saat 10.00 sıralarında ÖKK'ya gittim. Gittiğimizde nizamiyede gözaltına alınmış darbeci askerleri gördüm. Gözaltına alan askerlere teşekkür ettim. Karargahın girişindeki beton zeminin üzerinde şehidimiz Ömer Halisdemir cansız yatıyordu. Üzerindeki örtüyü kaldırdım ve alnından öptüm” ifadelerini kullandı. Aksakallı, ÖKK'da kalkışmaya fiilen iştirak edenlerin Özel Kuvvetlerin mevcuduna oranının yüzde 5,4 olduğunu da belirtti.







Katillere idam ipi


Ömer Halisdemir'i vuran tutuklu sanıklar Fatih Şahin ve Mihrali Atmaca duruşmaya geniş güvenlik önlemleri altında getirildi. Adliye önünde toplanan çok sayıda vatandaş, sanıkları protesto etti. Bazı vatandaşlar, sanıklara ip attı.







Babam hasta demiş


Aksakallı, 15 Temmuz günü Semih Terzi'nin babasının rahatsızlığını ifade ederek izin istediğini, kendisinin de o gün için planlı olan Özel Kuvvetler kurye uçağından istifade ederek Ankara'ya gelmesini müsaade ettiğini söyledi. Semih Terzi ve beraberindeki timin Diyarbakır'dan Ankara'ya geldiğini Albay Fırat Çelik'in araması üzerine öğrendiğini ifade eden Aksakallı, “Ömer Faruk Özdemir, Semih Terzi'nin arayarak emir komutanın kendisinde olduğunu ve kışlaya gitmemesi yönünde emir verdiğini söyledi. Ben de Terzi'nin darbeci olduğunu, emirlerini dikkate almamasını ve emir komutanın bende olduğunu kendisine söyledim. Daha sonra da televizyonlara bağlanıp görevimizin başında olduğunu anlattım” dedi. Terzi'yi koruma astsubayı aracılığıyla aradığını ancak dalga geçer gibi cevaplar verdiğini aktaran Aksakallı, “Tekrar kendisini arattım. Bu sefer ben görüşmek istedim. Bana da 'Sesiniz duyulmuyor, anlaşılmıyor” diyerek telefonu kapattı.






#Ömer Halisdemir
#Zekai Aksakallı
#Semih Terzi
#15 Temmuz
#FETÖ
7 yıl önce