|

Hakimden Huduti’ye: Hiç mi fark etmedin?

Darbe girişimiyle ilgili tutuklanan dönemin 2. Ordu Komutanı Huduti, 43 yıllık asker olduğunu söyleyince mahkeme başkanı, “FETÖ’yü hiç sezmedin mi, güçlendiğinin farkına varmadın mı” diye sordu. Huduti de, hiç sezmediğini söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/03/2017 Cuma
Güncelleme: 04:26 - 10/03/2017 Cuma
Yeni Şafak
Hakimden Huduti’ye: Hiç mi fark etmedin?
Hakimden Huduti’ye: Hiç mi fark etmedin?

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili tutuklanan, aralarında dönemin 2. Ordu Komutanı Adem Huduti, 2. Ordu Kurmay Başkanı Avni Angun'un da bulunduğu 76 sanığın yargılanmasına devam edildi. Duruşmada, Adem Huduti, savunmasını yaptı. Askeriyede görev yaptığı yerlere ilişkin bilgi veren Huduti, 43 yıl boyunca hizmet verdiğini belirtti.



OĞLUNDAN ÖĞRENMİŞ


Darbe girişimini İstanbul'daki oğlunun telefonla aramasıyla öğrendiğini öne süren Huduti, şöyle devam etti: “Bu zamana kadar yatağımda uyuyordum. Darbeyle ilgili ne Genelkurmay Başkanlığı ne karargah ne bölgemizdeki mülki amirlerden herhangi bir bilgi tarafıma ulaşmadı.”



TANIMAYA VAKTİ YOKMUŞ!


Huduti, “Darbeci hiç kimseyle görüşmedim. 'Çocuklar ne yaptınız, beni de yaktınız.' şeklinde bir söz kullanmadım” iddialarında bulundu. Mahkeme Başkanı Vedat Koç'un “Bunca yıllık askeri hizmetin olduğunu söylüyorsun. Terör örgütü FETÖ'yü hiç sezmedin mi, güçlendiğinin farkına varmadın mı?” sorusu üzerine Huduti, “Hayır sezmedim çünkü bu tip konular Genelkurmay istihbarattan alınır. Bu alınan personeller hakkındaki bilgilerinde olumsuz hiçbir belge, bilgi yok. Buradaki personelin hemen hemen hepsini göreve başladığımda tanıdım, personeli tanımak için zaten vaktim olmuyor” yanıtını verdi.



#FETÖ
#Adem Huduti
7 yıl önce