|

Hakim ve savcı olun baskısı!

FETÖ'nün yargı ayağına mercek tutan Darbe Araştırma Komisyonu, hainlerin yargıya nasıl yerleştiğine dair ilginç bilgilere ulaştı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/12/2016 Pazartesi
Güncelleme: 01:24 - 26/12/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Örgütün öncelikli hedefinin devletin askeriye, adliye ve mülkiye kadrolarına yerleşmek olduğu belirtilirken, üyelerine hakimlik ve savcılık sınavlarına girmeleri konusunda telkinlerde bulunuldu. Komisyon şu ayrıntılara dikkat çekti: "Örgüt elemanlarına kendilerinin de bu amaç doğrultusunda örgütün yargıdaki eleman ihtiyacını karşılamak üzere yetiştirildikleri anlatıldı. FETÖ/PDY tarafından üyelerine hâkimlik ve savcılık sınavlarına girmeleri konusunda telkinlerde bulunuldu. Örgütün yargı imamı, doğrudan Türkiye imamına bağlı olarak faaliyet yürüttü, gerektiğinde doğrudan Fetullah Gülen ile irtibat kurabildi."



KATEGORİZE ETTİLER


"Yargı imamı yargı içerisinde söz sahibi olabilecek şahıslar arasından seçildi. Örgüte ait ışık evleri il bazında eyalet adı altında birden çok bölgeye ayrıldı. Bölgelerden sorumlu kişilere bölge abisi/ablası adı verildi. Örgüt mensubu hâkim ve savcıların T1, T2, T3, T4 ve T5 şeklinde kategorize edilerek taşra ve dönem yapılanması oluşturuldu. Dönem yapılanmasında yazın bir haftalık kamp yapıldı, taşra yapılanması içinde ise yıl boyunca düzenli görüşmeler gerçekleştirildi, örgütten olmamakla birlikte bu yapıya yakınlık duyan kişilerle irtibata geçildi.”



#FETÖ
#Hakim
#Savcı
8 yıl önce