|

Hak ettikleri cezaları alacaklar

FETÖ’nün İstanbul’daki “ana darbe” davasında şehit yakınları ve gazilere desteğe giden AK Parti İstanbul Milletvekili Volkan Bozkır, “Hiçbir askeri darbe teşebbüsünde, bugün gördüğümüz, ‘Ben yapmadım, psikolojim bozuktu, ben görmedim’ gibi bir savunma hiç görmedim. Madem ki darbe yapıyorsun, bir asker gibi bir adam gibi ‘Ben bu darbeyi yaptım’ dersin” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/06/2017 Cuma
Güncelleme: 05:38 - 2/06/2017 Cuma
Yeni Şafak
​Hak ettikleri cezaları alacaklar
​Hak ettikleri cezaları alacaklar

15Temmuz’daki darbe girişimine ilişkin FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, 6 general ve 17 subayın yargılandığı ana davadaki müştekilere destek vermek için dün yine milletvekilleri ve çok sayıda vatandaş Silivri’ye akın etti. AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, AK Parti İstanbul Milletvekili Volkan Bozkır’ın da aralarında bulunduğu milletvekilleriyle davayı izlemek ve şehit yakınları ile gazilere destek vermek için Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi’ne gelenler arasındaydı.

HİÇ BÖYLE SAVUNMA GÖRMEDİM

İstanbul Milletvekili Volkan Bozkır duruşma arasında yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Cumhuriyet tarihinin en hain, en kanlı, Türkiye Cumhuriyeti’nin bekasına karşı bir tehdit amacıyla gerçekleştirilmiş FETÖ’nün kurguladığı bir darbe teşebbüsünün yargılanmasına katılıyoruz. Hiçbir askeri darbe teşebbüsünde, bugün gördüğümüz, ‘Ben yapmadım, psikolojim bozuktu, ben görmedim, acaba o mu yapmış, acaba yanlış mı değerlendiriyorum’ gibi bir savunma hiç görmedim.”


AYRI BİR OYUN OYNANIYOR

“Madem ki darbe yapıyorsun, bir asker gibi bir adam gibi, ‘Ben bu darbeyi yaptım’ dersin. Nasıl ki darbeden sonra cumhurbaşkanı olacaksan, darbe başarısız olduğunda da kaderine razı olursun. Bu şekilde bir komediyi oynamak bence hainliğin ötesinde, gerçekten kabul edilemez. Hiçbir şekilde görmediğimiz ayrı bir oyun oynanıyor burada.” Bozkır, Türk adaletinin tecrübeli olduğunu, bu tür olayları çok yaşadığına değinerek, “Adil bir şekilde bütün davalar sonucunda gerçekten bu işle ilgisi olmayan birisi varsa onu ayıklayacaktır, bu işin başında olan, içinde olan, organizatörü olan, yurt dışından talimat alan kişilere de hak ettikleri cezaları verecektir” dedi.

TİYATRO İLE KARŞI KARŞIYAYIZ

AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ise bir tiyatro izlediklerini, 15 Temmuz gecesi olup bitenin gözünün önünden geçtiğini söyledi. Birkaç ay önce örgüt tarafından “Her ne olursa olsun, her söyleneni inkar edin, yalan söyleyin, gerekirse intihar edin ama mutlaka ve mutlaka bunu bir fetva olarak algılayın” denildiğini hatırlatan Temircu, şöyle devam etti: “Takiyede son noktayı yaşadığımız bir tiyatro ile karşı karşıyayız. Tiyatrocu sanatçılarımız beni affetsin, eğer bir oyun görmek istiyorlarsa büyük oyun burada. Mahkeme başkanına, şehit ailelerine sabırlar diliyorum, cidden sabretmek zor.”

HESABI SORULACAK

Temurci, “Kanları bu vatan toprağına akan her bir kardeşimin hesabı mutlaka sorulmalı. Bunu adalet, hukuk, demokrasi içerisinde gerçekleştirmek zorundayız. Bunun hesabı mutlaka sorulacak, bu hesap sadece bu alemde değil, diğer alemde de Rabbim tarafından sorulacak. Hiç kimse endişeye kapılmasın, Türkiye eskisinden çok daha güçlü bir Türkiye” değerlendirmesine bulundu.

#FETÖ
#Volkan Bozkır
#AK Parti
#15 Temmuz
7 yıl önce