|

Hainlikte sınır yok

15 Temmuz darbe girişimine ilişkin “kontrollü darbe” iddialarına sarılan cuntacı hainler şimdi de şehit Ömer Halisdemir’i hedef aldı. Darbeci albay Osman Kılıç, Halisdemir’e "FETÖ'cü" iftirası attı. Halisdemir’in avukatı ise “FETÖ’cülerin öfkesinin yansıması” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/06/2017 Salı
Güncelleme: 06:50 - 6/06/2017 Salı
Yeni Şafak
​Hainlikte sınır yok
​Hainlikte sınır yok

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminde Genelkurmay Karargahı’nın işgal edilmesine ilişkin 221 sanığın yargılandığı davanın 11. gününde dönemin Genelkurmay Başkanlığı Özel Kalem Müdürlüğünde Kurmay Albay olarak görev yapan Osman Kılıç savunma yaptı. Daha önceki duruşmalarda “başarısız olacağı önceden bilinen kalkışma” gibi ifadelerle “kontrollü darbe” senaryosunu dillendirmeye çalışan FETÖ'cüler hainliğin dozunu attırdı.

MAHKEMEDE TEHDİTLER SAVURDU

15 Temmuz günü bazı birliklere giderek darbe hazırlıklarını denetlediği, Cumhurbaşkanına suikast timinde yer alan Gökhan Şahin Sönmezateş ve Şükrü Seymen ile toplantı yaptığı belirtilen Kılıç, mahkemede ise “kontrollü darbe” yalanına sarıldı. Sanığın, Cumhurbaşkanına suikast girişimiyle ilgili de “Böyle bir suikast olamaz, olsa olsa kumpas olur, tiyatro olur” diyerek “kontrollü darbe” iddiasını sürdürmesi dikkat çekti. Yalanlarına devam eden sanık Kılıç’ın “Tiyatro sanırım halen devam ediyor. Gelecek günlerde Allah devletimize, milletimize zeval vermesin” şeklinde beyanları tehdit olarak algılandı.

SORU HIRSIZLIĞINA CEVAP VEREMEDİ

Savcı Aytekin Cenikli, “Darbe için ‘tiyatro’ dediniz Pensilvanya’da bulunan teröristbaşı Fetullah Gülen de aynı şeyi söyledi. Teröristbaşının talimatı doğrultusunda mı savunma yapıyorsunuz?” sorusunu yöneltti. Sanık ise “Hayır, ben Cumhurbaşkanına suikast için ‘tiyatro’ dedim” diyerek kıvırdı. Savcı Cenikli'nin, eşinin FETÖ’nün soruları çaldığı ortaya çıkarılan 2010 KPSS soruşturmasının şüphelileri arasında yer aldığını hatırlatması üzerine sanık cevap veremedi.

AVUKATIN SÖZLERİNE DESTEK

Daha da alçalan Kılıç, şehit Ömer Halisdemir’e dil uzatınca salonda tansiyon yükseldi. Sanığın Halisdemir’in çocuklarının FETÖ’ye yakın okullarda okuduğunun ve Halisdemir’in ByLock kullanıcısı olduğunun iddia edildiğini mahkeme huzurunda ifade etmesi üzerine devreye Avukat Hüseyin Aydın girdi. Aydın, “Ömer Halisdemir’in ailesiyle ilgili ortaya atılan iddia alçakça bir iftiradır. Bu iftira, şehit Ömer Halisdemir’in o gece yaptığı kahramanlık FETÖ ve mensuplarının duyduğu bir öfkenin yansımasıdır. Ayrıca şehit olan birinin ailesini ve çocuklarını rencide edecek bir iddia ne insanidir ne ahlakidir ne de hukukidir” ifadelerini kullandı. Aydın’ın bu sözlerini şehit yakınları ve gaziler alkışladı. Sanığın “Ben Ömer Halisdemir ile 12 yıl Özel Kuvvetlerde çalıştım. Şehit olmasına sayın avukat benim kadar üzülmemiştir” demesi üzerine Aydın, “Siz benim ne kadar üzüldüğümü bilemezsin, mukayese etmeyin” diyerek tepki gösterdi.

Hocasını
satmadı

Sanık Osman Kılıç, bir müşteki avukatının “FETÖ bir örgütün varlığından haberdar mısınız? Böyle bir örgütü kabul ediyor musunuz?” şeklindeki sorusuna “Evet, var” dedi. Ancak sanık, “Fetullah Gülen’in terör örgütü lideri olduğunu kabul ediyor musunuz?” sorusunu ise “Cevap vermek istemiyorum, yorum sorusu” diyerek kaçamak cevap verdi. Bunun üzerine şehit yakınları ve gaziler sanığa tepki gösterdi.

#15 Temmuz
#Darbe girişimi
#Kontrollü darbe
7 yıl önce