|

Hainlere af yok

Bir grup milletvekiliyle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, PKK ve FETÖ ile mücadelede sonuna kadar gidileceğini belirterek, “Acırsak, acınacak duruma geliriz. Burada en büyük zararı gören Türk milletidir. Bu hainlerin hiçbir şekilde affı yoktur” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/10/2016 Cumartesi
Güncelleme: 00:53 - 29/10/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu ile Milli Savunma Komisyonu'ndan oluşan bir grup milletvekili ile görüştü.



Dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde basına kapalı gerçekleşen görüşmede, vekillerin gündeme dair görüş ve tekliflerini dinleyen Erdoğan, FETÖ ile mücadelede kesinti olmayacağını ve sonuna kadar gidileceğni söyledi. PKK ve FETÖ ile mücadede sonuna kadar gidileceğini söyleyen Erdoğan'ın, “Acırsak, acınacak duruma geliriz. Burada en büyük zararı gören Türk Milleti'dir. Bu hainlerin hiçbir şekilde affı yoktur” dediği öğrenildi.



YARGIYA TESLİM ETTİK


Mağduriyetler konusuna da değinen Erdoğan'ın, şunları söylediği kaydedildi:


“Eğer biz adil olmamış olsaydık, hırsımızla hareket etseydik, şahsımı ve ailemi öldürmeye, bizi tutuklamaya gelenleri askerim, güvenlik güçlerimiz, yaklaşık bir haftadan sonra ormanda yakaladılar, onları orada öldürürlerdi ama öldürmediler. Ama biz öyle yapmadık. Aldık tuttuk onları yargıya teslim ettik. Bu bizim ne kadar adil olduğumuzun göstergesidir.”



KENDİMİZE GÖRE ŞARTLARIMIZ VAR


Başkanlık tartışmalarına da değinen Erdoğan'ın sistemin konsensüs içinde sağlanacağını belirterek, “Tıpa tıp Amerika'daki gibi olmasına gerek yok. Bizim kendimize göre şartlarımız var” dediği ifade edildi. Anayasa değişikliği konusunda AK Parti'nin sayısının tek başına yeterli olmadığını hatırlatan Erdoğan, “Diğer partilerle uzlaşma arayışı var. Teklif ortaya çıktığında ve belli bir aşamaya geldiğinde parti yönetimi zaten size bilgi verir. O nedenle parti yönetiminin bilgisi dışında bu konuda fazla konuşmamak lazım” dedi.






İDDİALARA İTİBAR ETMEYİN


ByLock kullanan milletvekilleri olduğu yönündeki iddialara da itibar edilmemesini isteyen Erdoğan'ın, AK Parti'de FETÖ'cü milletvekili olduğu kanaatini taşımadığını da bildirdiği öğrenildi.



KADINLAR ÖN PLANA ÇIKMALI


Katılımcıların çoğunluğunun erkek milletvekillerinden olduğunu gören Erdoğan, kadınların daha fazla ön planda olmaları gerektiğini vurguladı. “Bizim kadınlara daha çok değer vermemiz gerekiyor” diyen Erdoğan, “Özellikle eğitim ve sağlık alanında kadınların daha çok ön planda olması gerekiyor” değerlendirmesinde bulundu.



Poroşenko'dan kutlama


Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı telefonla arayıp, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 93. yıl dönümü nedeniyle kutladı. Erdoğan'a Türk vatandaşlarına yönelik Ukrayna'da serbest vize uygulamasının 60 günden 90 güne çıkarıldığını hatırlatan Poroşenko, bu adımın iki ülke arasındaki insani ilişkilerin ve ekonomik bağların gelişmesi bakımından önemli olduğunu bildirdi.




#Recep Tayyip Erdoğan
#FETÖ
#TBMM
#Petro Poroşenko
8 yıl önce