|

Güvenilir abi ağız alışkanlığı!

FETÖ’nün iş dünyası yapılanmasına yönelik soruşturma davanın ikinci duruşması dün görüldü. Sanık İsmail Aytan, tape kayıtlarına da yansıyan ‘bizim güvenilir abiler var’ söyleminin ağız alışkanlığı olduğunu ileri sürdü.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/10/2017 Çarşamba
Güncelleme: 03:22 - 25/10/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
'Bizim güvenilir abiler var’ söyleminin ağız alışkanlığı olmuş.
'Bizim güvenilir abiler var’ söyleminin ağız alışkanlığı olmuş.

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) iş dünyası yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında dava açılan FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, kapatılan TUSKON’un başkanı Rızanur Meral ve genel sekreteri Mustafa Muhammet Günay ile Ömer Faruk Kavurmacı ve Faruk Güllü’nün de aralarında bulunduğu 31’i tutuklu 86 sanığın yargılanmasına devam ediliyor.

ORGANİZASYON LİSTESİ HAZIRLADI

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi karşısında görülen duruşmada savunma yapan Marifet federasyonunda görevli İsmail Aytan, 2004 yılından bu yana Marifet’te çalıştığını belirterek, “32 tüzel kişiliğin üye olduğu derneklerin toplantılarını organize ediyordum. Federasyona üye olan derneklerin genel sekreterlerine düzenlenecek toplantı ve kahvaltı gibi organizasyonları SMS, kurumsal hat ve Mail yoluyla bilgilendiriyordum. Daha sonra katılımcı listeleri hazırlanıyordu” dedi. Mahkeme başkanının tape kayıtlarına yansıyan, ‘Bizim güvenilir abilerimiz var’ sözleriyle neyi kastettiğiniz sorusuna Aytan, ‘ağız alışkanlığı’ olarak yanıt verdi. Yine tape kayıtlarına yansıyan ABD ile irtibat sağladığı yönündeki iddialara ise, “Ahmet isimli bir arkadaş ABD’ye gidecekti. İrtibat var mı diye sordu. TUSKON’un ABD irtibat numarasını paylaştım” dedi. Aytan, ayrıca tape kayıtlarına yansıyan ‘diğer türlü görüşelim’ ifadelerinin yanlış anlaşıldığını, bu sözlerle Vodafone çekmediği için sabit hattan görüşelim, WhatsApp’tan görüşelim demek istediğini belirtti. 

#FETÖ
#15 Temmuz
7 yıl önce