|

Gülen kürsüsü çalışanlarına Katolik değerler

Fatih Hasdemir, Katolik Üniversiteler'deki Gülen kürsülerini "Neye Niyet Neye Hizmet" başlıklı kitabında anlattı. Kitapta, Belçika'nın Leuven ve Avustralya'nın Melbourne şehrinde bulunan Gülen kürsüleri için özellikle Katolik Üniversitelerin tercih edildiğine dikkat çekildi. Gülen kürsülerinin açılmasının amacının eğitim hizmetleri yoluyla Katolik Hristiyanlığa katkı sağlamak olduğu vurgulandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/12/2016 Pazartesi
Güncelleme: 01:29 - 12/12/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Bu kürsülerde istihdam edilmek üzere öğretim elemanı adayı alımı için verilen ilan Zaman gazetesinin Avustralya baskısında, İngilizce ve Türkçe olarak yayımlandığı anlatıldı. İlanda, Gülen kürüsüsü ve çalışanlarının Katolik değerlere bağlı olması gerektiği belirtildi. FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ve tabanının Hristiyan dünyasıyla, Katolik dünyası ile aralarının hep çok iyi olduğunu belirten Hasdemir, Gülen'in Vatikan ziyaretinde Papa ile verdiği resmin sonrasında, özellikle Katoliklerin yoğun olduğu ülke ve kurumlarla yakın irtibatları olduğuna dikkat çekti.



LAİK EĞİTİM YALANI


Hasdemir, kitapta, Katoliklere sağlanan imkanlardan FETÖ'nün de istifade ettiğini ve bu nedenle de bulundukları ülkelerde laik yönetimler tarafından dini eğitim kurumlarının sınırlandırılmasına ilişkin girişimlere karşı durdukları bilgisine yer verdi. FETÖ'nün bunu yaparken diğer yandan da kendilerinin yönetimindeki okullarda laik eğitim verdiklerini de her yerde gururla söylediklerini belirtti.


#Fatih Hasdemir
#Katolik Üniversiteler
#Fetullah Gülen
8 yıl önce