|

Gözcü takibi

FETÖ'nün mahrem yapılanmasında yer alan üsteğmen pilot, Hava Harp Okulu'nda öğrenim gördüğü 2009-2013 yılları arasında örgüt içerisinde “gözcü” diye adlandırılan “abi”nin iki haftada bir Adana'dan İstanbul'a kendisiyle görüşmek için geldiğini söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/01/2017 Çarşamba
Güncelleme: 01:39 - 11/01/2017 Çarşamba
Yeni Şafak

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ'nün Hava Kuvvetleri'ndeki yapılanmasına yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan bir pilot itirafçı oldu. Son olarak Batman'da İHA uçurucusu olarak görev yapan pilot, lise yıllarında dahil olduğu yapılanmayla ilgili önemli bilgiler verdi. FETÖ'nün Adana'daki dershanelerine gitmesiyle örgütle tanıştığını söyleyen pilot üsteğmen, Otomotiv Mühendisliği hayalinden örgütün telkinleri sonucu vazgeçtiğini anlattı.



İKİ HAFTADA BİR GELİRDİ


Harp Okulu'nda öğrenim görmeye başlayınca örgütün kendisiyle irtibata geçtiğini ve Adana'dan gelen Erhan kod isimli FETÖ abisiyle İstanbul'da buluştuğunu belirten pilot, “İki hafta sonra aynı evde bir daha görüştük. Harp Okulu'ndan devrem olan bir kişi de benimle birlikte görüşmelere katılmaya başladı. Bu sohbet toplantıları genelde Cumartesi günleri olurdu ve 4-5 saat kadar sürerdi. İki ayda bir de konum itibariyle Erhan abiden üst konumda oldukları anlaşılan abiler gelir ve sohbet toplantısı yapardı” ifadelerini kullandı.


#FETÖ
#Hava Kuvvetleri
8 yıl önce