|

Futbolu FETÖ’den sistem kurtardı

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, FETÖ’nün her alanda olduğu gibi spor camiasında da etkili olmaya çalıştığını söyledi. Örgütün en yoğun şekliyle futbol camiasına girmeye çalıştığını belirten Kılıç, “Spor teşkilatları çok eski yapılar olduğu için içerisine girememişler. Bunun yerine adaleti kullanarak şantaj yapmışlar” diye konuştu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/02/2017 Salı
Güncelleme: 05:15 - 14/02/2017 Salı
Yeni Şafak
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, FETÖ'nün spordaki etkisi ve yapılanması hakkında açıklamalarda bulundu. FETÖ'nün nereye musallat olmaya çalıştığına bakıldığında, bunların “Maddi anlamda gelir sağlayabilecekleri, sosyal anlamda etki kurabilecekleri, gündem anlamında kontrol edebilecekleri, milleti etkiyebilecekleri alanlar” olarak sıralanabileceğini söyleyen Kılıç, "Sporda bunun karşılığı nedir derseniz, bu kick box değil. En yoğun şekliyle futbol" dedi. Bakan Kılıç, başka branşlarda tek tük bazı yerlerde de FETÖ yapılanması bulunduğunu, ancak onlarla alakalı olarak gereken işlemlerin yapıldığını anlattı.



ŞANTAJI KULLANMIŞLAR


Spor teşkilatlarının çok eski bir yapısı olduğunu ve belli yerlere gelmek için süre gerektiğini vurgulayan Bakan Kılıç, böyle olunca da FETÖ'nün bu yapının içine giremediğini söyledi. Kılıç, "Adam girip FETÖ'cü olarak bir yönetimi komple ele geçirmiş mi? Böyle bir şey yok. Ne kulüplerde var, ne federasyonlarda var. Ne yapmış? Adaleti kullanmış adamı köşeye sıkıştırmış. Emniyeti kullanmış X kişiyi köşeye sıkıştırmış, şantaj yapmış. En çok neyi kullanmış? Popülaritesini kullanarak şirin gözükmek... Onu da yapmış. Hakan Şükür'ü kullanmış. Bazı futbolcularla yakınlık kurmaya çalışmış” diye konuştu.



MÜCADELEDE KERTEMİZ 17/25


FETÖ ile mücadelede, kendileri açısından kertenin 17/25 Aralık olduğunu vurgulayan Bakan Kılıç, "Bizim açımızdan milat 17/25 Aralık'tır. 17-25 Aralık'tan sonra sen devam ediyor musun, yoksa ayrılıyor musun?” dedi. FETÖ ile mücadelede, "Sporda nasıl, adalette nasıl gidiyor" gibi bir ayrıma karşı olduğunu vurgulayan Kılıç, "Bu topyekün bir mücadele. Bunlarla beraber çalışıyorsan, 17-25 Aralık'tan sonra bunlarla bağını kopartmadıysan senin bunlarla işin var demektir. O zaman benle işin olmaz. Bu sporda olur, başka yerde olur" dedi.


#Gençlik ve Spor Bakanı
#Akif Çağatay Kılıç
#FETÖ
8 yıl önce