|

Fişlemeci başkana dava

FETÖ üyesi hakim ve savcıların murakıplığını yapan Eski Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Hakim Mustafa Babayiğit ve eşi Songül Babayiğit hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/04/2017 Cumartesi
Güncelleme: 07:03 - 29/04/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
​Fişlemeci başkana dava
​Fişlemeci başkana dava

Mustafa Babayiğit’in ‘silahlı terör örgütü yöneticiliği’nden 3 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 15 yıldan 22 yıl 6 aya kadar hapsi istendi. Songül Babayiğit hakkında ise 7.5 yıldan 15 yıl kadar hapis cezası verilmesi talep edildi.

İKİSİ DE BYLOCK’ÇU

İddianamede iki şüphelinin de örgüt adına gerçekleştirdiği eylemler ile FETÖ’nün silah olarak kullandığı yargı yapılanmasında yer aldıklarına vurgu yapıldı. Babayiğit çiftinin telefonlarına Ağustos 2014 yılında ByLock yükledikleri tespit edildi. Mustafa Babayiğit’in FETÖ üyesi olmayan hakim ve savcı adaylarını fişlediği, ışık evlerinde hakim ve savcı adaylarından himmet topladığı ortaya çıkarıldı.

OKUR DA İSMİNİ VERDİ

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na şüpheli sıfatıyla ifade veren Bayram Bozkurt, hakimlik sınavlarına hazırlandığı dönemde kendisinden sorumlu murakıp olarak Babayiğit’in görevli olduğunu söyledi.

#FETÖ
#Bylock
7 yıl önce