|

Fişleme promosyonu

FETÖ’ye bağlı Sürat Teknoloji şirketinde ele geçirilen hard diskten örgütün fişleme dosyası çıktı. “Promosyon listesi” adıyla kayıtlı olan dosyada, daire başkanından savcıya kadar 177 isim yer aldı. Bu isimler, örgüte bağlılığına göre “Olumsuz” veya “Ok” diye fişlendi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/05/2017 Cuma
Güncelleme: 06:40 - 26/05/2017 Cuma
Yeni Şafak
Sürat kargo
Sürat kargo

FETÖ’ye bağlı Kaynak Holding’e yönelik İstanbul Başsavcı vekili İsmail Uçar tarafından yürütülen soruşturmada önemli bir detay ortaya çıkarıldı. Soruşturma kapsamında Sürat Teknoloji A.Ş’de bulunan 320 gigabaytlık bir hard diskin içinde ‘Promosyon Listesi’ isimli belge dikkat çekti. Örgütün, kamu ve özel kurumlarda çalışan isimleri fişlemek için ‘Promosyon listesi’ oluşturduğu belirlendi. Listede yüzlerce isim, çalıştığı kurum adlarıyla yazıldı. Fişlemesi yapılan isimlerden sorumlu olan FETÖ abileri ise ‘müşteri yöneticisi’ şeklinde kodlandı. Listenin onay kısmında ise isimlerin FETÖ ile olan ilişkilerine yönelik ‘Olumsuz’ veya ‘Ok’ ibareleri yer aldı. Müşteri temsilcisi olarak listede yer alan 16 ismin çoğunun Kaynak Holding’e bağlı Sürat Teknoloji şirketinde sigortalı çalıştıkları tespit edildi. FETÖ’nün kamu ve özel sektördeki kuruluşların kritik noktalarında görev yapan mensupları aracılığıyla buralardaki istihbari bilgileri rahatlıkla temin ettiği saptandı.

ŞÜPHELİLER KRİTİK GÖREVLERDE

Şüpheli isimlerin çoğu kamu kurumlarından ihraç edilirken, promosyon listesi içerisinde kurumlarında daire başkanı, şube müdürü, müdür yardımcısı, raportör, uzman, genel sekreter, Cumhuriyet savcısı gibi kritik görevlerde bulunan 177 kişi yer aldı. Cumhuriyet savcısının darbe girişimi sonrası tutuklanan eski Samsun Cumhuriyet Savcısı Yüksel Çakır olduğu öğrenildi.

TSE daire başkanı listede

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Bilgi İşlem Daire Başkanı ve müşavir Mesut Ekinci’de promosyon listesinde yer aldı. FETÖ’nün üst düzey yöneticisi Rıdvan Akovalı ile çok sayıda telefon görüşmesi tespit edilen Ekinci’nin ismi listede ‘TSE- Daire Başkanı’ şeklinde geçti. Soner Çerik isimli şüphelinin ise Ekinci’den sorumlu imam olduğu belirlendi.


#FETÖ
#Sürat Kargo
7 yıl önce