|

FETÖ’ye çifte darbe

FETÖ’ye yurt genelinde yapılan eş zamanlı baskınlarla ağır darbe vuruldu. İstanbul’da iki operasyonda 145, Hatay’da 104, Eskişehir’de 30, Adana’da 23 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Şüphelilerin örgütün kripto haberleşme programı ByLock kullanıcısı olduğu belirlendi.

Yeni Şafak
04:00 - 9/03/2017 Perşembe
Güncelleme: 06:07 - 9/03/2017 Perşembe
Yeni Şafak
301 gözaltı
301 gözaltı

Fetullahçı Terör Örgütü'ye (FETÖ) eş zamanlı baskınlarla ağır darbe vuruldu. İstanbul'da 145, Hatay'da 104, Eskişehir'de 30, Adana'da 23 FETÖ'cü hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili İsmail Uçar'ın koordinesinde cumhuriyet savcısı Gökalp Kökçü tarafından FETÖ/PDY'ye yönelik yürütülen iki soruşturma kapsamında, asker ve sivillerin yer aldığı 145 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Savcılığın talimatıyla harekete geçen İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, ilk soruşturmada çoğunluğunu sivillerin oluşturduğu ve aralarında askerlerin de bulunduğu 79 şüphelinin, ikinci soruşturmada ise tümü rütbeli askerlerden oluşan 66 kişinin yakalanması için çalışma başlattı.



BYLOCK'ÇU ASKERLER


Ekipler, ilk soruşturma çerçevesinde 22, ikinci soruşturma için de 15 ilde eş zamanlı baskınlar yaptı. Operasyonlarda, şu ana kadar 40 kişinin gözaltına alındığı, diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi. Gözaltı kararı çıkarılan şüphelilerin, FETÖ/PDY üyesi askerler ile askerlerden sorumlu sivil yapılanma içerisinde oldukları ve bazılarının örgütün şifreli haberleşme programı “ByLock”u kullandığı öne sürüldü. Şüphelilerin, 'Talebe mesulu' 'Okulcu' 'Doktor' 'Ev abileri' 'Eyalet abisi' konumunda oldukları ve FETÖ'cü askerler ile bunlardan sorumlu sivil yapılanma içinde görev yaptıkları tespit edildi.



11 İLDE OPERASYON


Hatay merkezli 11 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, aralarında kadınların da bulunduğu 104 zanlı gözaltına alındı. Hatay Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Hatay, İstanbul, Ankara, Gaziantep, Manisa, Adana, Antalya, Isparta, Batman, Konya ve Kahramanmaraş'ta belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda, aralarında kadınların da bulunduğu 104 kişi gözaltına alındı.



PROFESÖR DE VAR


Gözaltına alınanlar arasında Mustafa Kemal Üniversitesinde (MKÜ) görevliyken Kanun Hükmünde Kararname ile meslekten ihraç edilen ve halen görevde bulunan profesör ve doçentler ile MKÜ personel daire başkanı ve bazı kurumlarda çalışan yetkililerin de bulunduğu öğrenildi. Öte yandan, zanlıların, FETÖ/PDY ile bağlantılı olduğu ve bazılarının örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığı iddia edildi.



ESKİ POLİSLERE BASKIN


Eskişehir merkezli 5 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Anadolu Üniversitesi (AÜ) yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonda 30 kişi gözaltına alındı. Operasyonda, 3'ü profesör, 3'ü doçent, 6'sı yardımcı doçent, 15'i araştırma görevlisi ve 3'ü bilgisayar işletmeni yakalandı. Adana'da da aralarında daha önce görevden ihraç edilenlerin bulunduğu 23 emniyet mensubu gözaltına alındı.



Abisini kabul etmedi!


Karabük'te, FETÖ'ye yönelik soruşturma kapsamında Karabük Üniversitesinde görev yapmış, aralarında FETÖ'nün “hava kuvvetleri imamı” olduğu belirtilen firari Adil Öksüz'ün kardeşi Ahmet Öksüz'ün de bulunduğu 16 şüpheli hakkında açılan davanın görülmesine başlandı. Duruşmada savunma yapan Öksüz, mahkeme başkanının “Adil Öksüz ağabeyin mi?” sorusuna “Evet ağabeyimdir. Kendisiyle ilişkilerim iyi değil, görüşmelerim bir elin parmaklarını geçmeyecek kadardır” cevabını verdi. Öksüz, “Darbeye karışan Adil Öksüz'ü ağabey olarak kabul etmiyorum” şeklinde konuştu.








#FETÖ
#İstanbul
#Hatay
#ByLock
8 yıl önce