|

FETÖ'nün 'tankçı'sından ilginç ifade: Beni askerler içeri çekti

Darbecilerin Vatan Caddesi'ne sürdüğü tankın içinde yakalanan FETÖ'cü İstanbul eski Güvenlik Şube Müdürü Mithat Aynacı'nın ifadesi ortaya çıktı. Aynacı, kendisini tanka askerlerin çektiğini ileri sürdü.

Yeni Şafak
14:41 - 24/05/2017 Çarşamba
Güncelleme: 14:47 - 24/05/2017 Çarşamba
IHA
Mithat Aynacı’nın gözaltına alındığı anlar.
Mithat Aynacı’nın gözaltına alındığı anlar.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Esenler Birlik Köprüsü'nde çıkan olaylar ile İstanbul Emniyet Müdürlüğünün işgal girişimine ilişkin aralarında tankın içinden çıkan eski emniyet müdürü Mithat Aynacı'nın da bulunduğu 23'ü tutuklu 67 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı. Şüphelilerin üçer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 15'er yıla kadar hapisle cezalandırılması istenen iddianamede, şüpheli Aynacı'nın ayrıca 55 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

'Ben telkinde bulundum'

Aynacı'nın ifadesinde dikkati çeken iddialar yer aldı. Bu esnada vatandaşların arkasında daha önceden tanıdığı sivil polisleri gördüğünü ve bu polislerin havaya ateş etmeye başladığını öne süren Aynacı, “Ateş ettikleri sırada ZPT’nin arkasına geçtim. ZPT’nin kapağı açıldığında oradaki askerler beni içeri çekti. Daha sonrada polisler araç içindeki tüm personeli yakaladıkları için orada yakalandım. ZPT aracına bindiğimde oradaki askerlere telkinde bulundum ancak kalabalık olduğundan dolayı askerler kışlalarına dönemediler. Daha sonra benim yakalanma olayım bir şekilde saptırıldı. Ben darbecilere iştirak etmedim. Hatta olay yerine emniyetten zırhlı araç getirilmesini ve askerlerin alınmasını dahi talep ettim” dedi.



#Mithat Aynacı
#FETÖ
7 yıl önce