|

FETÖ'nün senaristi yakalandı

FETÖ yargısının 2015’teki skandal kararıyla tahliye edilen Gülen’in karakutusu eski emniyet müdürü Bayram Özbek, Kartal’da saklandığı bodrum katında yakalandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/06/2017 Pazar
Güncelleme: 05:46 - 4/06/2017 Pazar
Yeni Şafak
​FETÖ'nün senaristi yakalandı
​FETÖ'nün senaristi yakalandı

Fetullahçı Terör Örgütü üyesi eski emniyet müdürü Bayram Özbek için şimdi hesap zamanı. Özbek firari olarak geçirdiği 1,5 yılın ardından, önceki gün Kartal İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin operasyonuyla saklandığı bodrum katında kıskıvrak yakalandı. Bayram Özbek, İstanbul İstihbarat ve TEM Şube’de çalıştığı dönemlerde örgütte Ali Fuat Yılmazer ile Recep Güven yönetiminde kurulan özel kumpas ekibinde yeralmıştı. Tahşiye kumpası, yasadışı dinleme skandalı ve ‘Karanlık Kurul’ diyalogları Özbek’in eylemlerinden bazıları. FETÖ’nün A takımındaki binbir surat konuşursa, Danıştay cinayetinden Dink cinayetine pek çok karanlık eylemin aydınlanacağı belirtiliyor.


AKTİF BYLOCK’ÇU ÇIKTI

Bayram Özbek’in bir dönem kullandığı ev, adeta FETÖ’nün dinleme üslerinden biriydi. Evinde dinleme cihazları ve şantaj kasetleriyle yakalanan Özbek, 2015 yılında örgüt üyesi hakimlerin kararıyla salıverilmişti. O dönemden beri firari durumdaki Özbek, aradan geçen yaklaşık 2 yıl boyunca yurtdışına kaçma girişimlerinde başarılı olamadı. Önceki gün yakayı ele veren Özbek’in 2014’ten itibaren FETÖ’nün gizli haberleşme ağı ByLock’u aktif olarak kullandığı tespit edildi.

EVİ DİNLEME ÜSSÜYDÜ

Özbek’in evinde, mobil hatların yanında sabit hatları dahi dinlemeye yarayan gelişmiş bir dinleme cihazı bulunmuş, FETÖ’nün yayın organları bu delili sulandırarak, dinleme cihazına ‘bebek telsizi volki tolki’ demiş ve skandalı perdelemeye çalışmıştı. Daha sonra Emniyet birimlerince hazırlanan teknik analiz raporu, o dönem Zaman’ın yalanını ortaya çıkarmıştı.

SAHTE İSİMLE ÇEV’E SIZDI

Bayram Özbek, Hrant Dink davasında tutuklu yargılanan Ramazan Akyürek’in İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı olduğu dönemde verdiği talimatla, Çağdaş Eğitim Vakfı’na (ÇEV) sahte isimle sızmıştı. Fetullah Gülen’e dava açan dönemin DGM Savcısı Nuh Mete Yüksel’in kasedi 3 Haziran 2002’de ÇEV’e yapılan baskında ele geçirildi. Kasedin bulunduğu dönemde Özbek, vakıfta görev yapıyordu. ÇEV Başkanı Gülseven Yaşer, İstanbul TEM’de görevli komiser yardımcısı Bayram Özbek’in kendisini ‘Hayri Canöz’ adıyla tanıtarak vakıfta çalıştığını açıklamıştı.

Kumpas
senaristi

Bayram Özbek, ‘FETÖ’nün senaristi’ olarak da biliniyor. Gülen’in talimatı sonrası hedefe konulan kişinin deşifre edildiği ‘Karanlık Kurul’ diyalogları, Özbek’in kaleminden çıkıyordu. Karanlık Kurul, FETÖ’nün onlarca kumpasta kullandığı yayın organı Samanyolu TV’de yayınlanan ‘Tek Türkiye’ dizinde geçiyordu. Özbek, operasyon dizisi Tek Türkiye’nin diyalog yazarı, Kollama’nın da senaristiydi.


99’dan beri listede

Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde 1999 yılında yapılan bir çalışmada ‘cemaatin polisleri’ listesi hazırlanmıştı. Teşkilat içerisinde Fetullah Gülen'le bağlantılı tüm polislerin isimleri listedeydi. Bayram Özbek’in ismi ilk olarak bu listede geçti. Özbek o dönem komiser yardımcısıydı, daha sonra emniyet müdürlüğüne kadar yükseldi. O dönem bu listeyi hazırlayan isimler ise yıllar boyu mahkemelerde süründü.

#FETÖ
#Senarist
#Bylock
7 yıl önce